• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla excel sayfasını tek bir sayfada birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Slm elimde meslegimle ilgili tutmam gereken bir sürü cizelgeler var,örneğin 5 tane sınıfa derse giriyorum.bunlarla ilgili 5 tane ders içi performans listesi .5 tane performans görev ölçeği gibi 20-25 tane cizelge var.bunların hepsini tek bir excel dosyasında toplamak istiyorum.bir excel dosyasında 25 tane sekme oluşturmaktan başka önerilerinizi bekliyorum,buton koymak gibi makro oluşturmak gibi Ne bileyim ışte bu kadar cizelge ve formla uğraşmak zor ,işimi kolaylaştıracak öneriler bekliyorum.oneri sizden araştıp öğrenmesi benden...Saygılar

Çizelgelerden kastınız; sınıf ve derslerin izlendiği işlem tabloları ise (grafik ve görseller yoksa);
Tek sayfada bir veri tabanı oluşturup, daha sonra rapor, liste,çizelge vb. gibi istediklerinizi; seçeneklerle başka bir sayfada oluşturmak daha mantıklı ve uygulaması daha kolay olabilir.

Veritabanını iyi düşünüp bütün ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dizayn ederseniz. Bu verilerle istediklerinizi yapabilmek mümkün hale gelir.

Açıklama derken dosyada çok sayıda sekme var.20 civarı benim istediğim bu kadar sayfa sekmesi oluşturmadan 1 veya 2 sekmede bu bilgileri nasıl toplayabilirim.Örneğin kısayollar oluşturarak mı.

Toplanabilir.
Ama öğrencilere verilen notlar kalıcı mı olacak? Yoksa yazılıp çıktısı alınınca silinmesinde sakınca var mı?
Öğrenci listesi oluşturulur, şablondan seçilen sınıf öğrencileri listelenir ve notlar verilip çıktısı alınır. Diğer sınıf listelendiğinde ilk not girişleri silinerek yenleri verilir.

Notların kalıcı olmasını istiyorsanız bu dosya üzerinde ilerlemek gerekiyor.

Okul isimleri çok tanıdık:)

Hemşeriyiz olacak okadar :)
Şimdi şöyle anlatayım kardeş; Beş sınıfın dersine giriyorum.Ve bu sınıf listelerini excelde oluşturdum.Fakat bu listeleri çok farklı yerlerde kullanmak istiyorum.Örneğin öğrencilere performans değerlendirme ölçeğine göre not vermem gerekiyor.dolayısıyla sınıf listesine kopyalayıp 5 adet perf.değerlendirme ölçeği olacak.yine aynı şekilde ders içi performans değ.ölçeği var 5 adet bu ölçekten doldurmak gerekiyor.buna benzer bir sürü form yani ,yani bu kadar formu bir arada tek bir dosyada birleştirip tek tıklamayla ulaşmak istiyorum kısayol atamak gibi.Notlar kalıcı olmayacak çıktı alındıktan sonra tekrar değiştirilebilir.birde sınıf listelerini kopyalayıp yapıştırdığım zaman 5Bsınıfiçi sekmesinde olduğu gibi hücreler birleşik çıkıyor.Hücre birleştirmeyi iptal edip sütunları silmeye çalışıyorum fakat bu defa ölçütler hücreside siliniyor.

Sadece kısayoldan dosyalara ulaşmaksa köprü kurarak halledilebilir.

Geri