• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla excel dosyasının makro ile rarlanması

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Değeri dostlar.
C:\TEST İsimli klasörün içinde 170 adet (sayfa sayısı artabilen veya azalabilen) excel sayfam var. Bu sayfaları makro ile tümünü seçerek tek dosya olarak TEST.rar Adı altında sıkıştırmak istiyorum.
Ama bir türlü beceremedim.
Örnek bir kod ile yardımcı olursanız sevinirim.
Win 7 64 bit kullanıyorum.
selam ve sevgiler

Son düzenleme:
İlginize ve alakanıza teşekkür ederim.Örnekler üzerinde çalışıyorum.Sorunu çözünce döneceğim.

Teşekkür ederim. Rar dosyası ile alakalı olarak verdiğiniz örnekler işimize yaradı sorunu sanırım hallettik. Test aşamasındayız.
Çok soru sordunuz demeyecekseniz bir sorum olacak.
Çok basit bir dosya şifrelemesi yaptım. Dosyanın tüm sayfalarını (“a”) ya koyduğum şifre ile şifreliyorum.

Makro aşağıda :

Sub KorumaKoy()
Dim ws As Worksheet
For Each ws In Worksheets
ws.Protect ("a")
Next
End Sub

Ancak burada bir sorun var.
Sayfa korumada
1-Kilitli hücreleri seç…… otomatik seçiliyor…………….. .Makro iptal etmiyor
2-Kilidi açılmış hücreleri seç……otomatik seçiliyor. …..Makro iptal etmiyor
ANCAK:
3-Sütunları biçimlendir……..ben seçtim ama ….…Makro iptal ediyor
4-Satırları biçimlendir……….ben seçtim ama….....Makro iptal ediyor

Makronun bu seçimlerimi iptal etmemesi için ne yapmalıyım.
Yardımcı olursanız sevinirim.Bu şekilde bir kodu kiç bir yerde bulamadım.

Sevgi ve Saygılar

Makro kaydet yöntemini kullanarak bahsettiğiniz seçenekleri işaretleyerek sayfa korumasını uygulayın sonra makro kaydını durdurun ve oluşan kodları irdeleyin.

Değerli dostlarım.
vermiş olduğunuz bilgiler o kadar çok işe yaradı ki: Her şey için şimdi den çok ama çok teşekkür ederim.
Sizin samimiyetinize güvenerek bir dileğim daha olacak yardımcı olursanız çok işe yarayacak
ve büyük bir sıkıntıdan kurtulabileceğim.

Gelinen sayfa adının gidilen sayfanın bir hücresinde gösterilmesi
Birinci dosyamın adı "KAYNAKLAR" Bu dosya içinde Kaynak-1....Kaynak-2.... Kaynak-100.. gibi 100 sayfam var
İkinci dosyamın adı "DAĞITM" ( Bu dosyada 100 adet kaynak sayfasından gelen çeşitli veriler var ve bu veriler
"ANA TABLO İLE" diğer sayfalara dağılıyor)
"KAYNAKLAR" dosyasındaki 100 sayfaya yaptığım makro bağları ile "DAĞITIM" sayfasına gidebiliyorum.
DİLEĞİM
ÖRNEĞİN : Kaynak-60 nolu sayfadan yaptığım makro bağı ile "DAĞITIM" sayfasına geliyorum. bu tamam.
Ancak "DAĞITIM" sayfasının (örneğin A1 Hücresine) Kaynak-60 dan geldiniz diye yazdırmak istiyorum.
Kaynak-50 den yaptığım makro bağı gelirsem ayni hücreye bu sefer kaynak-50 den geldiniz diye yazsın.
Bu tekrarlama Kaynak-1 den kaynak-100 e kadar devam etsin istiyorum.
o kadar çok ve devamlı artan kaynak sayfaları var ki hangi sayfadan geldiğimi hatırlayamıyorum
Bundan dolayıdır ki tablodan o sayfayı bulamıyorum (ANA TABLOM DA BÜTÜN KAYNAK SAYFALARININ ADI YAZILI)

Ne yazık ki bu makroyu yazamadım .Yardımcı olursanız çok işe yarayacak
Mutlu olacağım.

(yukarıdaki sayfa adları hayalidir)
yaptığım makro bağı:

Private Sub CommandButton4_Click()
ChDir _
"C:\TEKLİF BİRİM FİYAT ESASLI HAKEDİŞ\HAKEDİŞ MAKROLARI\ARŞİVLEME DOSYALARI"
Workbooks.Open Filename:= _
"C:\TEKLİF BİRİM FİYAT ESASLI HAKEDİŞ\HAKEDİŞ MAKROLARI\ARŞİVLEME DOSYALARI\ANA SAYFA.xlsm" _
, UpdateLinks:=3
Select Case Excel.Windows.Count
Case 1
ThisWorkbook.Save
Application.Quit
Case Is > 1
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.Close
End Select
End Sub

Geri