• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla değişkene bağlı formülle uyarı oluşturma.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Birkaç farklı duruma göre uyarı verebilecek bir formül yamaya çalışyorum.Bir yere kadar yaptım ama devamını çözemedim.
Ek teki dosyada ayrıntılı olarak ne istediğimi açıklamaya çalıştım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
şu şartı anlayamadım?

Eğer 31<=J4 - I6<=90 ise "SİPARİŞ" Eğer J4 - I6<=30 ise "İMHA" değil ise "MEVCUT"

Eğer iki tarih arasında 90 günden az 30 günden fazla var ise SİPARİŞ yazsin eğer 30 günden az ise İMHA yazsin. Hiçbiri değil ise MEVCUT yazsin.
Bunu yapmaya çalışıyorum....

Forum yöneticileri başlığınızı "kurallara uymayan başlıklar" altına taşıyacaktır. Öncelikle başlığı düzeltmenizi öneririm.

"Açılan Konu Başlığını Düzeltmek" başlığında açıklandığı gibi düzeltebilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/f59/acylan-konu-ba-lyoyny-duzeltmek-t81476.html

J6 hücresine;
Kod:
=EĞER(YADA(EBOŞSA(C6);EBOŞSA(D6);EBOŞSA(E6);EBOŞSA(F6);EBOŞSA(G6);EBOŞSA(H6));"";EĞER(I6-$J$4<=30;"İMHA";EĞER(YADA(I6-$J$4<=90;SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(G6;BUL("x";G6)-2))*SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(G6;BUL("x";G6)+1;5))<=(SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(H6;BUL("x";H6)-2))*SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(H6;BUL("x";H6)+1;5)))*30%);"SİPARİŞ";"MEVCUT")))
formülünü yapıştırıp diğer stoklar için aşağıya doğru kopyalayınız.

Merhaba.

Konu başlığınız forum kurallarına aykırı, düzeltmenizi öneririm.

Alternatef olsun.
.
Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(C6:H6)>0;"";EĞER(I6-$J$4<31;"İMHA";EĞER(YADA(0+SOLDAN(H6;BUL("gx";H6;1)-1)<SOLDAN(G6;BUL("gx";G6;1)-1)*0,3;I6-$J$4<90;VE(I6-$J$4>30;I6-$J$4<91));"SİPARİŞ";"MEVCUT")))

Yardımınız için teşekkür ederim.Elinize sağlık

Geri