• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden çok sayfada veri karşılaştırıp diğer sayfaya veri atma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakki23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba arkadaşlar ;

excelde sayfa1de olan verileri(barkod) sayfa2,sayfa3,sayfa4......sayfa45 temi olduğunu bulup sayfa46 ya hangisinde olduğunu vermesi gerekiyor.. örneğin sayfa1de 1500 barkod var bunu diğer sayfalarda bulu eşleştirdikten sonra sayfa46 şöyle yazmasını istiyorum...8699867542112 sayfa7
8649875695477 sayfa23
8699484456845 sayfa41 de gibi,,
şimdiden çok teşekkür ederim

Yine daha önce forumda işlenmiş, arşivime aldığım ilişikteki dosyayıda inceleyebilirsiniz.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

öncelikle teşekkür ederim bilgileriniz için ama tam istediğim bu değil tek tek barkod girmeden yapmam gerekiyor bu işlemi şöyle ki;
elimde bir rapor var bu raporun içinde 5000 yakın barkod var bu barkodların 2000 farklı bu sayfa 1 kopyalıyorum daha sonra sayfa 2de 300 sayfa3 250 sayfa4 150 .....sayfa50 100 barkod var sayfa 51 verileri karşılaştırıp (sayfa1 deki raporla diğer sayfaları) hangi sayfada olduğunu yazmasını istiyorum lütfen yardım edin teşekkür ederim şimdiden

arkadaşlar daha net anlaşılır olur galiba bu ekle teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum lütfen

Ekli dosyalar

ekte bulunan excel dosyasında birinci sekmede (retail rapor) var bu sekmeyi bir rapordan alıyorum ikinci sekme ise birinci sekmeyle raf1 ,raf2, raf3,......raf50 kadar olan barkodları kıyaslaması hangisinde olduğunu yazması gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

şu kodu bir modüle kopyalayıp denermisiniz..

Sub daylight()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets(2).Range("a2:h100000").ClearContents
For x = 2 To Sheets(1).[a100000].End(3).Row
For y = 3 To Sheets.Count
If Sheets(y).Cells.Find(Sheets(1).Cells(x, 2)) Is Nothing Then
GoTo gel:
Else
Sheets(1).Range("a" & x & ":g" & x).Copy
Sheets(2).Range("a" & Sheets(2).[a100000].End(3).Row + 1).PasteSpecial (xlValue)
Sheets(2).Range("h" & Sheets(2).[h100000].End(3).Row + 1) = "raf" & y - 2
Exit For

End If
gel:
Next y
Next x
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşleminiz bitmiştir.", vbInformation
End Sub

sen bir harikasın arkadaş yaa eline koluna sağlık deli gibi mutlu ettin beni yaa Allah ne muradın varsa versin Allah razı olsun

peki bu makroyu calıstırmak için bir tuş yapabilirmisin ctrl h veya ctrl k gibi kısayol yada bir buton

dosyanız ekte..ilk sayfaya bir tuş koydum..

Ekli dosyalar

Geri