• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden çok excel dosyasına topluca veri girişi

Excel Vers. ve Dili
2010
Bir excel dosyasından 100 adet excel dosyasının içine bir sayı yazdırmak istiyorum yalnız yazdırmak istediğim hücreyi asıl dosyaya yazmalıyım "örnek ab36 hücresine 2 sayısı yazdırıcam yüzününde aynı hücresine yani ab36 isimli hücresine 2 yazıcak 100 dosyayıda kaydedip kapatacak"bugün ab36 isimli hücreye yazdırdıysam başka gün bir başka hücreye yazdırcağım bu sebeple dağıtıcı olan excel dosyasına hücre ismi girebilmeyim bunu nasıl yapabilrim yardımlarınız için tşk

Ekli dosyalar

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Bir excel dosyasından 100 adet excel dosyasının içine bir sayı yazdırmak istiyorum yalnız yazdırmak istediğim hücreyi asıl dosyaya yazmalıyım "örnek ab36 hücresine 2 sayısı yazdırıcam yüzününde aynı hücresine yani ab36 isimli hücresine 2 yazıcak 100 dosyayıda kaydedip kapatacak"bugün ab36 isimli hücreye yazdırdıysam başka gün bir başka hücreye yazdırcağım bu sebeple dağıtıcı olan excel dosyasına hücre ismi girebilmeyim bunu nasıl yapabilrim yardımlarınız için tşk
İşte kodlarınız:
Kod:
Sub veri_kaydet()
If ThisWorkbook.Sheets.Count < 16 Then
MsgBox "16 sayfa oluşturabilmek için, " & 16 - ThisWorkbook.Sheets.Count & _
" sayfa ilave edilecek. Devamında da her sayfanın H24 hücresine 2 değeri yazılacak."
End If

For s = 1 To 16 - ThisWorkbook.Sheets.Count
ThisWorkbook.Sheets.Add
Next s
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To 16
Worksheets(i).Range("H24").Value = 2
Next i
MsgBox "işlem tamam"
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

İşte kodlarınız:
Kod:
Sub veri_kaydet()
If ThisWorkbook.Sheets.Count < 16 Then
MsgBox "16 sayfa oluşturabilmek için, " & 16 - ThisWorkbook.Sheets.Count & _
" sayfa ilave edilecek. Devamında da her sayfanın H24 hücresine 2 değeri yazılacak."
End If

For s = 1 To 16 - ThisWorkbook.Sheets.Count
ThisWorkbook.Sheets.Add
Next s
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To 16
Worksheets(i).Range("H24").Value = 2
Next i
MsgBox "işlem tamam"
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

ilginiz için çok teşekkür ederim
lakin aynı excel tablosunda 13 adet sayfa açıyor benim yüz tane kitabım var
isimleri farklı işçi sicil numaralarından oluşuyor bunların içine yazacak birde her zaman fiks olarak 2 yazamayacak ve her zamanda H2 hücresine yazamayacak yazacağı alanı belirliyebilmem lazım son olarakta 100 kitabın mesala 75 tanesine yazacak hepsine yazamayacak

şöyle bir şey düşünün bir kitap içinde 100 işçi sicil numarası var köprü ile bağlantılı scil numaralarının kenarında tik atabileceğim alan tik atılanlar seçilmiş olacak onların içine yazacak bir hücrenin içine yazdığım ab26 yazısını hücre ismi olarak algılayacak bir hücreye de yazdığım değeri 2,3,7.5 artık ne yazacaksam onu seçtiğim 75 kitabın ab26 hücresine yapışıtırıp kaydedip çıkacak çok ağır olmadı umarım ortalama günlük 1 saat kadar zaman kazandıracak bir iş olacak bana

ilginiz için çok teşekkür ederim
lakin aynı excel tablosunda 13 adet sayfa açıyor benim yüz tane kitabım var
isimleri farklı işçi sicil numaralarından oluşuyor bunların içine yazacak birde her zaman fiks olarak 2 yazamayacak ve her zamanda H2 hücresine yazamayacak yazacağı alanı belirliyebilmem lazım son olarakta 100 kitabın mesala 75 tanesine yazacak hepsine yazamayacak

şöyle bir şey düşünün bir kitap içinde 100 işçi sicil numarası var köprü ile bağlantılı scil numaralarının kenarında tik atabileceğim alan tik atılanlar seçilmiş olacak onların içine yazacak bir hücrenin içine yazdığım ab26 yazısını hücre ismi olarak algılayacak bir hücreye de yazdığım değeri 2,3,7.5 artık ne yazacaksam onu seçtiğim 75 kitabın ab26 hücresine yapışıtırıp kaydedip çıkacak çok ağır olmadı umarım ortalama günlük 1 saat kadar zaman kazandıracak bir iş olacak bana
Neden ilk mesajınızda böyle anlatmadınız?

ilkindede bu şekilde anlattım aslında ama anlatma ve algılama farkıdır

Geri