• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden çok çalışma sayfasını tek sayfaya yapıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lucky1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar foruma yeni katıldım. Bu formu hazırlayıp emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok güzel bilgiler barındırıyor.
Forumda arayıp tam olarak netice alamadığım bir sorunum var. Şöyle ki;
Excel deki çalışmalarım aynı dosyada birden çok çalışma sayfasını barındırıyor. Bütün bu sayfaları tek bir sayfaya taşımak veya yapıştırmak istiyorum. yaptığım iş basılı matbu faturayı bilgisayarda excel de hazırlayıp basılı faturanın üzerine yazdırmak.
fatura ile ilgili bütün bilgileri ölçülendirerek girdim. yaptığım sayfaları üstüste yapıştırmak istiyorum.
Bilgi sahibi olanların yardımlarını rica ediyorum. Herkese teşekkür ederim

Her bir sayfada kaç satrlık bir verinizin olmasına göre değişir. Satır sınırı 65536. Açıkçası ben tam olarak anlayamadım. Bir örnek paylaşabilmeniz mümkün mü ?

Her bir sayfada kaç satrlık bir verinizin olmasına göre değişir. Satır sınırı 65536. Açıkçası ben tam olarak anlayamadım. Bir örnek paylaşabilmeniz mümkün mü ?

Sn. poisson ilginiz için size çok teşekkür ederim. Şöyle ki; faturada gördğümüz her kısmın yani kime, tarih, açıklama, toplam, gibi kısımların ölçüsü ve yerleri farklı olduğundan bütün bunları tek sayfada yapamadım: Aynı sayfadaki hücrelerin genişlik ve yüksekliklerini farklı olarak olmadığından her birini ayrı sayfada yaptım A4 ölçüsünde yerlerini belirleyerek hazırladım. Yaptığım bütün bu 8 çalışma sayfasını kopyalayarak veya taşıyarak tek sayfada birleştirmek istedim. sorunum burada.

Sayın lucky1, Foruma hoşgeldiniz.
Örnek excel dosyanızı, Google Drive, Yandex Disk veya Dosya.tc gibi sitelere ekleyip linkini forumda paylaşırsanız, daha kolay cevap bulabilirsiniz.

Merhaba Sayın lucky1
İyi çalışmalar
Ekteki dosyanızda 9 sayfa var
hepsi boş içinde veri yok.

Merhaba Sayın lucky1
İyi çalışmalar
Sayın asr35
evet ama içleri boş yani doldurulacak kısımlar var Hücrelerin yeri belli. veri yazamam çünkü excel de yazıp basılı faturada çıktı alacağım. Bilmiyorum yanlış yapmış olabilirmiyim?

Sayın asr35
evet ama içleri boş yani doldurulacak kısımlar var Hücrelerin yeri belli. veri yazamam çünkü excel de yazıp basılı faturada çıktı alacağım. Bilmiyorum yanlış yapmış olabilirmiyim?
Sayın asr35
bu 9 sayfada, faturada yazdırılırken tam ilgili konunun üzerine gelecek şekilde ayarlanmış hücreler var. Bu hücreleri tam mm olarak ayarladım. Yapılacak iş, bu 9 sayfayı tek sayfaya bütün hücreleri olduğu gibi bulundukları yeri bozmadan taşımak. Nasıl yapılacak? Yoksa benim yaptığım baştan mı yanlış?

Merhaba Sayın lucky1
İyi çalışmalar
Sayın asr35
bu 9 sayfada, faturada yazdırılırken tam ilgili konunun üzerine gelecek şekilde ayarlanmış hücreler var. Bu hücreleri tam mm olarak ayarladım. Yapılacak iş, bu 9 sayfayı tek sayfaya bütün hücreleri olduğu gibi bulundukları yeri bozmadan taşımak. Nasıl yapılacak? Yoksa benim yaptığım baştan mı yanlış?

Faturayı excel de hücrelerin içini doldurup hazırlayıp bastırmak istemiştim. Herhalde bu konuda yardımcı olabilecek kimse görünmüyor. İlgi gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Yüklediğiniz dosyadaki parçaları birleştirdiğimde şöyle bir şey çıktı.
http://s3.dosya.tc/server16/b0NyT3/Fatura.jpg.html
Bu formu tek sayfada oluşturmanızı tavsiye ederim. Ancak excel ölçüm hesaplamalarında hatalar çıkaracağı için eğer sadece çıktı lacaksanız excel yerine bence wordu kullanın.
Elinizdeki matbu faturalardan bir tanesini taratıp gönderir ve en boy ölçülerini de mm cinsinden ölçüp bildirirseniz daha somut şekilde yardımcı olurum.

Bu formu tek sayfada oluşturmanızı tavsiye ederim. Ancak excel ölçüm hesaplamalarında hatalar çıkaracağı için eğer sadece çıktı lacaksanız excel yerine bence wordu kullanın.
Elinizdeki matbu faturalardan bir tanesini taratıp gönderir ve en boy ölçülerini de mm cinsinden ölçüp bildirirseniz daha somut şekilde yardımcı olurum.
Sayın mucit77
Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Benim istediğim de buydu. Hücrelerin yerlerini eldeki basılı faturaya göre mm. cinsinden tesbit edip içlerini fatura gibi bilgileri girip matbu faturanın üzerine bastırmak.
Hücreleri içeren sayfaları excel de nasıl birleştirip yaptınız? Açıkçası word konusunda nasıl yapılacağından hiç bilgim yok denecek kadar az. Excel de az bilgim var.
Bilgilendirirseniz mutlu olurum. Tekrar teşekkür ederim. Size isterseniz faturayı taratıp ölçülerini verebilirim. A4 ölçüsünde olan fauradır

Elinizdeki matbu faturalardan bir tanesini taratıp gönderir ve en boy ölçülerini de mm cinsinden ölçüp bildirirseniz daha somut şekilde yardımcı olurum.[/QUOT
Sayın mucit77 Size bahsettiğim faturayı gönderiyorum . Ebatlar A4 ülçüsündedir. Sizin yaptığınız işlemin excel şekli de bu oluyor zaten. Tekrar teşekkür eder, cevabınızı bekliyor olacağım

Sayın mucit77 Size bahsettiğim faturayı gönderiyorum . Ebatlar A4 ülçüsündedir. Sizin yaptığınız işlemin excel şekli de bu oluyor zaten. Tekrar teşekkür eder, cevabınızı bekliyor olacağım
faturanın resmi;
http://www.dosya.tc/server22/bC5i0G/FATURA_RNE__.jpg.html

Son düzenleme:
Sorunumun çözümü ile ilgili olarak ilgilenen, emek sarfeden herkese, özellikle mucit77 'ye sonsuz teşekkür ederim. Sağolun.
Selam ve sevgilerimle

Geri