• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birbiri ile Bağımlı 2 Hücrede Veri Doğrulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vBlue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Birbirine bağımlı 2 ayrı hücrede veri doğrulama ile alt seçenekleri bulmak istiyorum. Ekteki örnekte olduğu gibi ilk hücrede veri doğrulama (liste) ile mevsimleri seçince, ikinci hücrede mevsimlerin alt seçenekleri olan "ilkbahar, yaz, sonbahar, kış" seçeneklerini yine veri doğrulama (liste) ile seçme durumuna gelmek istiyorum. Ama sadece veri doğrulama yeterli olmuyor. Sanırım "dolaylı" fonksiyonunu da kullanmak gerekiyor.
Bunu nasıl yapabilirim ? Teşekkürler !

Ekli dosyalar

işime yarayacak gibi. ama anlamadığım yerler var. bu verileri başka bir sayfaya aktaracağım için bu hücrelerdeki seçtiğim verilerin adreslerini bilemedim (yani hücre adlarını). veri doğrulama seçeneği ile yapmak mümkün müdür ? teşekkürler !

işime yarayacak gibi. ama anlamadığım yerler var. bu verileri başka bir sayfaya aktaracağım için bu hücrelerdeki seçtiğim verilerin adreslerini bilemedim (yani hücre adlarını). veri doğrulama seçeneği ile yapmak mümkün müdür ? teşekkürler !

Merhaba,

Alternatif olarak Veri Doğrulama ile yapılan örnek ektedir..

.

Ekli dosyalar

teşekkürler espiyonajl.
gerçekten çok faydalı oldu.

lütfen yardım!!

Arkadaşlar, benim iki sütunlu ve isim ve numaradan oluşan bir tablodan veri almam lazım. Örneğin başka bir sayfaya, tablodaki bir ismi yazdığımda yanına ismin karşısındaki numara gelmesini istiyorum.

Geri