Herkese tekrardan merhabalar,
Şöyle bir sorum olacak. Elimizde iki tane Excel Worksheet var.
C:\ kopyalanacak.xls
C:\ yapistirilacak.xls
Kopyalanacak.xls dosyasında çeşitli datalar var. (mesela 1.sütünda)
Bu veriler her zaman değişiyor. Bu veriler alınıp yapistirilacak.xls dosyasına yapıştırılıyor.
Bu tabi manuel olarak yapılmakta. Ben bunu otomatik olarak bir CommandButton koyarak yapmak istiyorum.
Forumda biraz araştırdım.
Şuradaki,
http://www.excel.web.tr/f48/userformu-ba-351-ka-bir-excel-dosyas-305-t41238.html
soruda sorduğuma benzer bir şeyler yapılmış. Ama ben,
Private Sub CommandButton1_Click()
Workbooks("kopyalanacak.xls").VBProject.VBComponents.Import "c:\yapistirilacak.xls"
End Sub
yada
ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents.Item("Worksheets1").Export "yapistirilacak.xls"
Şeklinde kod yazdım fakat Run Time error veriyor. Visual Basic Projesi'ne programlı olarak erişim güvenli değil şeklinde bir hata.
Tabi sözle anlatımda pek başarılı değilim bu yüzden iki tanede dosya ekleyeceğim izninizle,
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.
EDİT: İş yerinde olduğum için bilgisayarda pop-up açamıyorum, o yüzden dosyaları ekleyemedim, akşama ekleyeceğim. Teşekkür ederim.
Şöyle bir sorum olacak. Elimizde iki tane Excel Worksheet var.
C:\ kopyalanacak.xls
C:\ yapistirilacak.xls
Kopyalanacak.xls dosyasında çeşitli datalar var. (mesela 1.sütünda)
Bu veriler her zaman değişiyor. Bu veriler alınıp yapistirilacak.xls dosyasına yapıştırılıyor.
Bu tabi manuel olarak yapılmakta. Ben bunu otomatik olarak bir CommandButton koyarak yapmak istiyorum.
Forumda biraz araştırdım.
Şuradaki,
http://www.excel.web.tr/f48/userformu-ba-351-ka-bir-excel-dosyas-305-t41238.html
soruda sorduğuma benzer bir şeyler yapılmış. Ama ben,
Private Sub CommandButton1_Click()
Workbooks("kopyalanacak.xls").VBProject.VBComponents.Import "c:\yapistirilacak.xls"
End Sub
yada
ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents.Item("Worksheets1").Export "yapistirilacak.xls"
Şeklinde kod yazdım fakat Run Time error veriyor. Visual Basic Projesi'ne programlı olarak erişim güvenli değil şeklinde bir hata.
Tabi sözle anlatımda pek başarılı değilim bu yüzden iki tanede dosya ekleyeceğim izninizle,
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.
EDİT: İş yerinde olduğum için bilgisayarda pop-up açamıyorum, o yüzden dosyaları ekleyemedim, akşama ekleyeceğim. Teşekkür ederim.
Son düzenleme: