• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir veri yazınca önceden tanımlanmış hücrenin gösterilmesi

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar.
Benim bir işlem yapmam gerekiyor ama tam olarak adının ne olduğunu ve nasıl yapılacağını bilmiyorum. Yapmak istediğim şeyi örnekle anlatmaya çalışayım;
şöyleki A sütununa kırtasiye eşyalarının isimlerini giriyorum. a1, kalem; a2, silgi, a3, cetvel. B sütununda, A sütunundaki eşyaların fiyatlarını yazıyorum. kalem için b1, 10; silgi için b2, 8 ve cetvel için b3, 50. Daha sonra herhangi bir hücrede, ben "kalem" yazdığımda "10", "silgi" yazdığımda silginin fiyatı çıksın. Bunu yapmam mümkün mü? Bunu yapmak istesek, bunu yapmak istediğimiz hücreleri tanımlamamız gerekir mi?
Teşekkür ederim.

Merhaba,

Arama başvuru formüllerini (Düşeyara) inceleyin.

--

Kod:
= DÜŞEYARA($[COLOR="Red"]F1[/COLOR];A:B;2;0)

Arayacağınız veriyi F1 hücresine yazın G1 e de yukarıdaki formulü yazın.

Sorduğunuz sorunun tam karşılığı bu bence ama .
Anlatın ?

sadece veriyi bulmaya değil, aynı zamanda değistirmeye de ihtiyacım var. mesela, yukarıdaki hücrelerin birisinde biz "manolya" girmissek o hücrenin altındaki aynı sütunda bulunan baska bir hücrede manolya yazmaya baslayıp "ma" yazdığımızda, program otomatik olarak "manolya"yı tanımlıyor ya, ben bu tanımla isleminin farklı bir seklini istiyorum. isin aslı su:
elimde patolojik bulgular var ve pataolojik bulguların farklı farklı kodları var. ben a sutununa bulguları ve yanındaki sutuna bu bulgulara karsılık gelen kodları yazacağım. daha sonra, aynı sayfanın baska bir kısmında, tercihen baska bir sayfada ilk satıra hastaların isimlerini yazacağım. her ismin altına da gösterdikleri bulguların kodlarını yazacağım. mesela "ec9" bir kod. ben bu bulguyu daha önce sayfa1'de a sütununa yazdım ya ve b sütununa da "ec9" kodunu yazdım. az önce dediğim gibi hasta isimleri altına ben bir hücrede "ec9" yazıp entere bastığımda, "ec9"un veri olarak değil de ec9'a denk gelen bulgunun o sütunda gözükmesini istiyorum.
Bir tür, "bul ve değistir" islemi gibi bir sey yani.

Anlayamadım tam 4 kere okudum ama şurada takıldım;

mesela "ec9" bir kod. ben bu bulguyu daha önce sayfa1'de a sütununa yazdım ya ve b sütununa da "ec9" kodunu yazdım. az önce dediğim gibi hasta isimleri altına ben bir hücrede "ec9" yazıp entere bastığımda, "ec9"un veri olarak değil de ec9'a denk gelen bulgunun o sütunda gözükmesini istiyorum.
Bir tür, "bul ve değistir" islemi gibi bir sey yani.

Dosya üzerinde anlatsanız?

Geri