• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir veri dizisinde boş hücrelere istenilen karakterleri yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2010 İngilizce
Merhaba değerli arkadaşlar,

Elimde bir veri dizisi var fakat kolondaki bütün hücrelerin içinde değer yok , bazıları boş. Bu boş hücrelere istediğim karakterleri pratik bir şekilde nasıl yazdırabilirim ? Ekte excel dosyasını gönderdim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Selamlar..saygılar..

Ekli dosyalar

Şöyle pratik bir işlemle istediğinizi elde edebilirsiniz. İşlem sırası aşağıdaki gibidir.

1- Herhangi bir hücreye istediğiniz karakteri yazın. Örneğin dosyanızdaki G1 hücresine.

2- Bu hücreyi kopyalayın.

3- E sütununu seçin ve ctrl+alt+g (2003 versiyonu için ctrl+g) kısayolu ile git penceresini açın.

4- Git penceresinin sol alt köşesindeki "özel" butonunu tıklayın.

5- Sabitler seçeneğini seçin. Aktif olan checkboxlardan metin olanın dışındaki işaretleri kaldırın ve tamam butonuna basın. Böylece içinde boşluk görünen hücreler (dosyanızdaki boş görünen hücreler boş değil bir metin verisi bulunuyor bu sebeple git penceresindeki metin seçeneğini seçtim. Eğer hücreler gerçekten boş olsa idi "boşluklar" seçeneğini seçmek gerekecekti) seçilmiş olacaktır.

6- Seçilen bu hücrelerden birinin üzerinde sağ-klik yaparak özel yapıştır-değerleri seçerek tamam butonuna basın. Böylece istediğiniz karakter tüm boş görünen hücrelere yapıştırılacaktır.

İlginiz için teşekkür ederim fakat ben önceki hücredeki değeri sonraki hücreye yazdırmak istemiyorum, bütün boş hucrelere istediğim bir karakteri yazdırmak istiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba
ilgili linkte bir yöntem anlatılmıştır.

git / özel / boşluklar (Levet beyin işaret ettiği gibi metinler) / formül çubuğuna mesela 111 yazın / ctrl+enter

@Levent Menteşoğlu
@uzmanamele

Çok teşekkür ederim , sorunum çözülmüştür.

Selamlar, saygılar..

Geri