• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir tabloyu tüm excelde kullanma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba.Excelde oluşturulmuş bir tabloyu , başka bir sayfada çalışırken otomatik olarak o sayfaya ekleyebilirmiyiz.çünkü aynı tablo sürekli gerek oluyor.Biçimiyle ve yazılarıyla.Yani bir nevi o tabloyu kopyalayp yapıştırma gibi birşey.Ama tüm excel dosyalarında geçerli olabilecek bir makro olması gerekir.

Yardımlarınızı bekliyorum değerli üstadlar.Saygılarımla.

Merhaba.
Makro kaydet yönetimi ile çok rahatlıkla çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Denedim ama beceremedim.Aslında bu tablo bir makro şeklinde özel düğmeye eklense ve tüm excelde geçerli olsa çok iyi olacak.kullanılacak tabloyu aşağıda ekledim.Bakabilirseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar

Hep ayni sekildemi olacak bu yazılar

Nasıl anlamadım üstad? Tam olarak neyi kastettiniz.?

tabloda gozuken yazılar aynımı olacak

Evet üstad doğrudur.Tablonun birebir aynı şekilde gelmesi gerekiyor.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim bu arada.

Sanırım bu konunun çözümü olmayacak.Yinede teşekkür ederim değerli arkadaşlar.

Size bir eklenti dosyası hazırladım. Ekteki "Tablo Ekleme.xla" dosyasını Addins klasörüne kopyalayın. Daha sonra Araçlar-eklentiler menüsünden "Tablo Ekleme" kutusunu işaretleyin. Böylece eklenti aktif hale geçecek ve sayfa üzerindeki sağ-klik menünün en altına "Tabloyu Ekle" yazılı bir menü ekleyecektir. Bu menüyü tıkladığınızda aktif sayfaya eklenti içindeki tablo kopyalanacaktır. Yazılan kodları görmeniz için ayrıca dosyanın normal halinide ekliyorum.

Ekli dosyalar

Üstad istediğim gibi olmuş teşekkür ederim.Yalnız benim kullanımımda şu şekilde oluyor genelde.İşyerinde otomasyon programı kullanıyoruz.Sipariş dosyası excel olarak geliyor ve o gelen excel dosyasını açtığımda bu tabloyu o sayfanın 2.sayfası olacak şekilde ayarlamam gerekiyor.

Şu anda açtığımda açık olan excel sayfasındaki tablonun üzerine geliyor bu tablo.
Bu konuda yardımcı olma şansınız varmı üstadım.

yanına boş bir sayfa aç sonra makroyu çalıştır :D

Alt alta olacak yani bu tablo 2.sayfa olmuş olacak.Ondan sonrada çift taraflı yazdıracağım.

gelen sipariş formunun satır sayısı sabitmi _?

malesef sabit değil.O da ayrı bir sorun.Bir şekilde baskı önizleme yapıp satır sonlarını görüyorum
ve manuel olarak tabloyu 2.sayfa başına ekliyecem.Tabi Levent hocamın dosyası ile ilgili yazdığım kısım halolursa.

2.sayfa derken tam anlayamadım. Bunu bir örnek dosya üzerinde anlatırmısınız. Birde bu 2.sayfa başlangıcı hep sabitmidir.

Levent Hocam örnek dosyayı ekte gönderiyorum.Sipariş otomasyonunda Dosyayı o şekilde tıklayıp açıyoruz.2.sayfa başlangıcı sabit değil genelde farklı oluyor.Bir şekilde sayfa sonlarını görürüz zaten baskı önizleme yaparak , bundan sonra tablo ekle deyince ,2.sayfa başına tabloyu ekleyecek.Eğer mümkünse otomatik , mümkün değilsede manuel olarak , 2.sayfanın başını elle seçerek tablo ekle deyince ekleyecek.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Üstadım.

Ekli dosyalar

Geri