• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir tablodan iki kosullu bilgiye gore tablosal veri cekmek

Excel Vers. ve Dili
2013 english.
Merhaba arkadaslar,

Ekte ornekte gostermeye calistigim gibi. Datakismi sayfasinda BC, DE, FG, yada HI kolonlarindaki iki kosulu dikkate alarak. gosrterilecektablo sayfasina A kolonundaki bilgiyi nasil girebilirim.

simdiden cok tesekkurler

Ekli dosyalar

dosya hakkında biraz daha acıklayıcı bilgiler yazarsanız yardım alabilirsiniz..ama şayet ben dosyanıza baktığımda hiçbirşey anlamadım..

Amacım datakismi sayfasindan A kolonunda ki bilgileri B ve C kolonu bilgilerini dikkate alarak; gosterilecektablo sayfasinda ilgili yere yerletirmesi. gosterilecektablo sayfasini actiginizda istedigim yerlestirme yapılmıs hali bulunmakta. ornegin;

datakismi sayfsasinda E1 (B2 hucresinde) ve 1 (C2 hucresinde) bunlari baz alarak D2 hucresindeki degeri bulup atamali ikinci sayfaya.

peki data kısmı 4 satır b sutununda l112 var..c sutununda ise yani hemen yanında 1 var. ben gosterilecektablo sayfasında "DB-01b-11" değerini nereye yerleştircem..

Sadece E1 den E5 ornek vermistim

tabii I112 yi gosterilecektablo sayfasinda E8 yazili yani B10 hucresinin altina girdigimde onunda ilgili bilgisi gelmeli.

ilginiz icin simiden tesekkur ediyorum

istediğiniz bu değil..eminim:) ama bir deneyin..konuyu anladığım kadarıyla yazdım..bir modile kopyalayın..

Sub daylight()
Sheets(2).Range("b3:g1000").ClearContents
For y = 2 To 8 Step 2
For x = 2 To Sheets(1).[a1000].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets(2).Range("a3:a1000"), Sheets(1).Cells(x, y)) > 0 And _
WorksheetFunction.CountIf(Sheets(2).Range("b1:g1"), Sheets(1).Cells(x, y).Offset(0, 1)) > 0 Then
ben = WorksheetFunction.Match(Sheets(1).Cells(x, y), Sheets(2).Range("a1:a1000"), 0)
sen = WorksheetFunction.Match(Sheets(1).Cells(x, y).Offset(0, 1), Sheets(2).Range("a1:g1"), 0)
If Sheets(2).Cells(ben, sen) = "" Then
Sheets(2).Cells(ben, sen) = Sheets(1).Cells(x, 1)
End If
End If
Next x
Next y
End Sub

deneyecegim. bakalim hayirlisi

Geri