Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir tablodan iki kosullu bilgiye gore tablosal veri cekmek
Ekte ornekte gostermeye calistigim gibi. Datakismi sayfasinda BC, DE, FG, yada HI kolonlarindaki iki kosulu dikkate alarak. gosrterilecektablo sayfasina A kolonundaki bilgiyi nasil girebilirim.
Amacım datakismi sayfasindan A kolonunda ki bilgileri B ve C kolonu bilgilerini dikkate alarak; gosterilecektablo sayfasinda ilgili yere yerletirmesi. gosterilecektablo sayfasini actiginizda istedigim yerlestirme yapılmıs hali bulunmakta. ornegin;
datakismi sayfsasinda E1 (B2 hucresinde) ve 1 (C2 hucresinde) bunlari baz alarak D2 hucresindeki degeri bulup atamali ikinci sayfaya.
peki data kısmı 4 satır b sutununda l112 var..c sutununda ise yani hemen yanında 1 var. ben gosterilecektablo sayfasında "DB-01b-11" değerini nereye yerleştircem..
istediğiniz bu değil..eminim ama bir deneyin..konuyu anladığım kadarıyla yazdım..bir modile kopyalayın..
Sub daylight()
Sheets(2).Range("b3:g1000").ClearContents
For y = 2 To 8 Step 2
For x = 2 To Sheets(1).[a1000].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets(2).Range("a3:a1000"), Sheets(1).Cells(x, y)) > 0 And _
WorksheetFunction.CountIf(Sheets(2).Range("b1:g1"), Sheets(1).Cells(x, y).Offset(0, 1)) > 0 Then
ben = WorksheetFunction.Match(Sheets(1).Cells(x, y), Sheets(2).Range("a1:a1000"), 0)
sen = WorksheetFunction.Match(Sheets(1).Cells(x, y).Offset(0, 1), Sheets(2).Range("a1:g1"), 0)
If Sheets(2).Cells(ben, sen) = "" Then
Sheets(2).Cells(ben, sen) = Sheets(1).Cells(x, 1)
End If
End If
Next x
Next y
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.