• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir tablodaki sayıları, Diğer tabloya Boş hücreleri atlayarak sırasıyla yerleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Ekteki tablo doğrultusunda Kırmızı tabloda dolu hücreleri yandaki sarı tabloya örnekteki gibi boş hücreleri atlayarak yerleştirilmesini istiyorum. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

Formül boş hücrelerde sıfır değeri ürettiği için bu kadar uzun oldu. Sıfır koşulunu kaldırırsak boş hücrelerde sıfır çıkıyor. Bunu da koşullu biçimlendirme ile görünmez yapabilirsiniz.

E1;
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(İNDİS($A$1:$C$12;KÜÇÜK(EĞER(DÇARP((UZUNLUK($A$1:$C$12));{1\1\1})>0;SATIR($A$1:$C$12));SATIRSAY($A$1:$C1));SÜTUN(A1))=0;"";
İNDİS($A$1:$C$12;KÜÇÜK(EĞER(DÇARP((UZUNLUK($A$1:$C$12));{1\1\1})>0;SATIR($A$1:$C$12));SATIRSAY($A$1:$C1));SÜTUN(A1)));"")

Ekli dosyalar

Daha önce yardımcı sütun kullanarak çözüm sunmuştum. O çözümü beğenmediğiniz için yeniden sorduğunuzu düşündüm.

Korhan Hocam daha önce sıralama şeklinde istemiştim. Bunda ise verinin aynısını istiyorum. Teşekkür ederim

Sanıyorum sayın mehmetuca bir rekor denemesi yapıyor: "aynı soru kaç farklı şekilde sorulup çözümlenebilir?" rekoru :D

Sayın mehmetuca merak ettim, neden dizi formülü ve makrolu çözümleri kabul etmiyorsunuz? Uygulamak zor mu geliyor? Eğer öyleyse nasıl uygulanacağını sorun, anlatalım. Kolaylık varken neden zor çözümler istiyorsunuz ki?

Yusuf hocam dizi formülleri bana çok ağır geliyor. Ben normal formüllerle Excel öğrenmek istiyorum. Hakkınızı helal ediniz.

Örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Hocam KAÇINCI formülünde aranan değer kısmında bazıları boş olan bir sütundaki değerler içinde sütunda gördüğü ilk 0 ve 0 dan büyük değerin kaçıncı satırda olduğunu nasıl buluruz. Mesela, =KAÇINCI(>=0;A:A;0) gibi bir formül nasıl yazılabilir.?

Geri