• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sutundaki verilerden kaçar adet olduğunu bulup yazma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhabalar,

Elimde bir adet sütun var, bu sütunun içinde aynı karakterlerde ve formatta yazılmış birbirinin tekrarlayan binlerce veri var ama bu veriler 200 çeşit civarında. örnekteki gibi,

örnek:

SUT COCUGU 2
MEDIKAL ONKOLOJI
ACIL
DAHILIYE 2
DAHILIYE 1
KEMOTERAPI
ANESTEZI YOGUN BAKIM (A BLOK)
ONKOLOJI
ONKOLOJI
AYAKTAN KEMOTERAPI
AYAKTAN KEMOTERAPI
ONKOLOJI

Ben bu verilerin kaçar adet yazıldıklarını nasıl bulup bir rapor haline getirebilirim, istediğim rapor şu şekilde olması bana daha faydalı olacaktır.

sutundaki veriler / adet
SUT COCUGU 2 / 1
MEDIKAL ONKOLOJI / 1
ACIL / 1
DAHILIYE 2 / 1
DAHILIYE 1 / 1
KEMOTERAPI / 1
ANESTEZI YOGUN BAKIM (A BLOK) / 1
ONKOLOJI / 3
AYAKTAN KEMOTERAPI / 2

yardımlarınız için teşekkür ederim

Özet Tabloyu kullanabilirsiniz.

Merhaba,
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Bütün sutunu baska bir sayfaya kopyalayın yınelenenleri kaldır diyin. B1 hucresine eğersay formulu uygulayın. =eğersay(a:a;b1) yazmanız yeterli olacaktır

Merhabalar,

Tüm cevaplar için teşekkür ederim,
Formül yazmayı ve kullanmayı bilmediğim için verilen formüllerden maalesef faydalanamadım ama sorunun cevabını pivot chart 'ı kullanarak yaptım. Belki ihtiyacı olan birileri faydalanabilsin diye yaptığım işlemleri yazıyorum.

Öncelikle bir sütünün içindeki verilerden kaçar adet olduklarını bulmak için o sütunu komple seçiyoruz. Daha sonra EKLE sekmesinden PIVOT CHART ı seçiyoruz. Karşımıza çıkan küçük ekrenda değişiklik yapmadan TAMAM a tıklıyoruz. Açılan sayfada sağ tarafta (rapora eklenecek alanları seçin) sekmesi içindeki veriyi MAUSE ile tutup önce (değerler) sekmesinin içine sürükleyip bırakıyoruz. Daha sonra yine aynı veriyi MAUSE ile tutup (eksen alanları (kategoriler)) sekmesinin içine bıraktıktan sonra istemiş olduğumuz listeyi Excel bize gösteriyor.

Geri