• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki referansa göre tablodan değer çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nokmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Merhabalar, excelde bir hücredeki satırın (L5) tablodaki başka bir DEĞER ile toplanmasını istiyorum ancak o değeri şu şekilde çağırmam lazım.

Veri girdiğim satırın (L5) hizasındaki diğer sütunda (C5) yazan ismin (ali) olduğu (aynı sütundaki) ilk satıra inecek (C12) ve o satırdaki L sütunundan (L12) değerini (yani C5'i tekrar gördüğü gördüğü satırdaki değeri) bulacak.

Yani kısaca L5+L12 toplamını almak için böyle bir koşula ihtiyacım var.

Sanırım düşeyara olacak ama bunu nasıl yapabileceğimi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim :). Resim umarım yardımcı olur.

Ekli dosyalar

• TABLOSİL.jpg
    TABLOSİL.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba,

Sorunuz net değil, sorularınızı örnek dosya ekleyerek detaylı açıklamanızı tavsiye ederim.

Anladığım kadarı ile,

=ETOPLA(A:A;"ali";L:L)

Formülü A sütununda ali olanların karşılığndaki L sütunundakileri toplar. Ali ölçütünü hücreden de alabilirsiniz.

=ETOPLA(A:A;C7;L:L)

Gibi..

Ben ilk sorumun cevabını kendim buldum. Düşey ara ile yapılıyor ancak kullanmak isteyenler için dipnot, formül girilen hücre referans tablosunun dışında olması gerekiyor yoksa hata mesajı veriyor.

Sizin yazdığınız formül ise şu an kullanacağım formül. Teşekkürler :).

Verdiğiniz ETOPLA formülünü birden fazla sütun için kullanabilirmiyiz peki? yani sizin güzel ifadenizle

" A sütununda ali olanların karşılığndaki L, M ve N sütunundakileri toplar. Ali ölçütünü hücreden de alabilirsiniz."

diyebileceğimiz bir formül arıyorum.:-)

Basit bir örnekle açıklayayım.

=TOPLA.ÇARPIM((A1:A10="ali")*(L1:N10))

Formül ile A1:A10 arasında "ali" değerine karşılık gelen L1:N10 ( yani L - M - N sütunlarının 10. satırına kadar olan bölüm ) arasındaki değerleri toplar.

Sağolun. Bense şimdilik her sütun için formülü 3 defa yazarak toplattırdım. Gerekirse düzeltirim.

Geri