• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki belli değere göre diğer sütundaki değerlerin renklenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agamir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel2013 Türkçe
Herkese merhaba. Foruma yeni uye olarak çok ugrastıgım ancak üstesinden gelemedigim bir excel sorunum var. Exceli cok iyi bilmemekle beraber temel kuralları biliyorum. Soruma gelince;

A'dan Z sütununa kadar 100 satır sayı verisi giricem. Diyelimki şöyle veriler girdim;
A1 = 5
A2 = 6
A3 = 5
A4 = 7
bu sekilde alt alta farklı sayılarla devam ediyor farzedelim.

A sütununda A1 ve A3 hücreleri aynı değeri gösteriyor. A1 de 5 değeri olduğu zaman diyelimki C1,D1,H1 ve O1 hücrelerinin rengini kırmızı istiyorum.
Aynı şekilde A3 de 5 değeri olduğu zaman C3,D3,H3 ve O3 hücrelerinin kırmızı olmasını istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?

Merhaba,
koşullu biçimlendirme diye forumda tarat yüzlerce örnek var
yada dosyanızı ekleyin yapalım

Koşullu biçimlendirmede
Formül kullan bölümüne
Kod:
=EĞER($A1=5;1)
formülünü yazın uygulama hedefine ise
Kod:
=$O:$O;$H:$H;$C:$C;$D:$D
yazın biçimlendir bölümünden dolgu olarak kırmızı seçin ve tamam deyip kapatın.

A sütununda hangi hücre değeri 5 ise ona karşılık gelen yerler kırmızı olacaktır.

Koşullu biçimlendirme bölümünde formül kullan bölümünü bulamadım. Yeni biçimlendirme kuralı sekmesinde ''Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan'' bölümüm var. Yanlız burada da kural açıklaması kısmı var uygulama hedefi diye bir yer yok.

O zaman ctrl tusuna basılı tutarak c d h o sütunlarını seçin. sonra koşullu biçimlendirmede
"Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan'' bölümüne formulü yazın .Biçimlendir bölümünden de dolgu rengini değiştirmeyi unutmayın.

Geri