• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sütundaki belirsiz sayıda veriden 5 tanesini seçip başka bir sütunda sıralamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan astrae
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba.... başlıkta da yazdığım gibi , a sütunundaki belirsiz sayıda veriden (hergün eklenebilecek şekilde) 5 tanesini seçip farklı bir sütunda gösterebilecek bir program yapmak istiyorum. yardımcı olabilir misiniz....

yardımcı olabilir misiniz ... makro mu formül mü, nasaıl yapabilirim ...

Merhaba
İnceleyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set [COLOR="Red"]s1 = Worksheets("Sayfa1")[/COLOR]
sonsat1 =[COLOR="Red"] s1[/COLOR].Cells(65536, "A").End(xlUp).Row

Range("b1:b5") = Clear
For i = 1 To 5
git:
   a = Application.WorksheetFunction.RandBetween(Cells(1, "a"), Cells(sonsat1, "a"))
   If WorksheetFunction.CountIf(Range("b1:b5"), Cells(a, "a")) < 1 Then Cells(i, "b") = Cells(a, "a") Else GoTo git:
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

• 1.rar
    1.rar
    16 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
çok teşekkürler.. inceledim birkaç sorum olacak... öncelikle veri ekleyip çıkartınca hata veriyor. sanırım kodu değiştirmem gerekecek.. bunu nasıl yapabilirim anlatır mısınız. ve kodu başka bir excel sayfasında neden kullanamıyorum?

Merhaba

Randbetween komutundan dolayı veri ekleyince sayfayı kapatıp açmak gerekiyor gibi , yada kodu aşağıdaki ile değiştirince sorun olmadı.En azından bende.
Kodlar sayfa1 de çalışacak şekilde yazıldı,
kodda kırmızı yerleri inceleyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set [COLOR="Red"]s1 = Worksheets("Sayfa1")[/COLOR]
sonsat1 = [COLOR="Red"]s1[/COLOR].Cells(65536, "A").End(xlUp).Row

Range("b1:b5") = Clear
For i = 1 To 5
git:
   a = Application.WorksheetFunction.RandBetween([COLOR="Red"]1, sonsat1[/COLOR])
   If WorksheetFunction.CountIf(Range("b1:b5"), Cells(a, "a")) < 1 Then Cells(i, "b") = Cells(a, "a") Else GoTo git:
Next i
End Sub

çok teşekkürler... şimdi sanıyorum sorun kalmadı....

bir şey daha rica edebilir miyim. ekteki dosyadaki gibi yerleştirilmiş belirsiz sayı ve sütundaki verilerden 5 tanesini rastgele seçip diğer verileri görünmez hale getirebilir miyiz?[

dosya ekleyemedim.. ama tarif edebilirim...,
,

1 2 3 4 5 6 7 8 9
a b c d e f g h j ..... gibi....

Geri