• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sütunda verileri sıralama aynı olanları sayma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
4 sütundan ve binlerce satırdan oluşan bir tablom var (isim soyisim-tarih-telefon-hizmet). isimleri a dan z ye seçimi genişleterek sıraladım. aynı olanları sayıp yan hücreye sayısını yazdırmak istiyorum. Örneğin: Ahmet Ak 20 tane ise ilk ahmet ak hücresinin kenarına 20 yazsın. Mümkün mü bilmiyorum seçimi genişletip A dan Z ye değil de ismi en çok olanı yukardan aşağıya seçimi genişleterek sıralasın. Teşekkürler şimdiden. Excel sürümü önemli değil siz hangi sürümde yardımcı olabilirseniz onu yüklerim.

Merhaba,

Verileriniz A ile D sütunu arasında düşünüldü. Sayım sonucunu ise E sütununa yazdırdım.

Kod:
Sub Sartli_Sirala()

Dim i As Long, Wf As WorksheetFunction, son As Long

Set Wf = WorksheetFunction

Application.ScreenUpdating = False
    Range("E:E").ClearContents

son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row

Range("E1") = "Sayım"
    For i = 2 To son
        Cells(i, "E") = Wf.CountIf([A:A], Cells(i, "A"))
    Next i

Range("A2:E" & son).Sort , Key1:=Range("E1"), _
        Key2:=Range("A1"), Order1:=xlDescending

For i = 2 To son
        If Cells(i, "A") = Cells(i - 1, "A") Then
            Cells(i, "E").ClearContents
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

Teşekkür ederim ancak, sütunu yukardan aşağı taraması gerek. bir sütunda yukarıdan aşağı değerler sıralı şekilde yer alıyor. yukarıdan aşağı ilk 20 satırda ahmet ak yazıyor tüm sütunu tarayıp ilk ahmet ak yanına 20, sonra ahmet gür yukarıdan aşağı tarayıp ilk ahmet gür yanına 17 gibi yazması gerek, sıralamasa da olur çünkü seçimi genişleterek sıralaması gerek. bu formül e sütununa sayım yazdı bıraktı sadece ve bazı sütunları seçimi genişletmeden sıraladı ve dağıttı. d sütunundaki veriyi sayacak şekilde olursa harika olur

Kodlar açıklamanıza göre istediğinizi yapıyor.
D sütununa göre sayım olarak düzenledim.

Kodların yaptığı: Önce D sütununa göre tüm verilerin sayımını E sütununa yazar. Daha sonra E sütununa göre büyükten küçüğe tüm listeyi sıralar. Son olarak sayım sonuçlarını ilk veride kalacak şekilde diğer hücrelerden siler.
Önce yazıp sonra silme işlemini, verileri istediğiniz şablona uygun olarak sıralayabilmek için yaptım.

Kod:
Sub Sartli_Sirala()

Dim i As Long, Wf As WorksheetFunction, son As Long

Set Wf = WorksheetFunction

Application.ScreenUpdating = False
    Range("E:E").ClearContents

son = Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row

Range("E1") = "Sayım"
    For i = 2 To son
        Cells(i, "E") = Wf.CountIf([D:D], Cells(i, "D"))
    Next i

Range("A2:E" & son).Sort , Key1:=Range("E1"), _
        Key2:=Range("D1"), Order1:=xlDescending

For i = 2 To son
        If Cells(i, "D") = Cells(i - 1, "D") Then
            Cells(i, "E").ClearContents
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

Sanırım ben uyarlamada bi sıkıntı yaşıyorum. Teşekkür ederim tekrar deneyip yarın yazacağım sonucu sağolun varolun

Teşekkür ediyorum size harika bir şekilde çalıştı. Ad adres pm atarsanız size bir hediye göndermek isterim.

yeni soru:)

Excel tablosunda e sütundaki binlerce değeri f sütunundaki binlerce değerle karşılaştıracak. bulduklarını f sütunundan h sütununa e deki değerin satırına taşıyacak veya kopyalayacak. hatta f dekini kopyalarkan f nin yanında bulunan rakamı da onunla beraber bir yan satırına taşıyacak veya kopyalacak. Teşekkür ederim.

Burda amaç bende olduğu söylenen stok kaydının benim tespit ettiğim stok kaydı numarasının yanına koymak ve yanına yazdığım stok sayısını da aynı şekilde onun yanına yazmak.

Geri