• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sayının aralıkta olma durumu

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
A1 de 43000 yazıyo
Başlangıç Bitiş
B1= 39000 C1=40000
B2= 42000 C2=45000
B3= 54000 C3=58000

B1:C1, B2:C2, B3:C3 aralığında A1 varsa yı kullanıp verileri sıralayacam çoklu aralıkta olma durumunu yapamadım.

ekli dosyamın ilk sorumdaki hücrelerle alakası yoktur dosyada daha net anlattım
dosyam excel 2013 problem olmaz inşallah

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
daha önceleri bir sayıyı bir aralıkta EĞER(VE (sayı>=...;sayı<=...) ile buldurup 1 den başlamak şartıyla sıralıyordum ve başka tablolara sonuçlara geçiyordum

şimdi aralık 1 den fazla bir sayıyı birden fazla aralık içinde aratmak ile ilgili bir soru

B5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(YADA(D5<$G$5;D5>$H$9);"";EĞERHATA(ARA(D5;$G$5:$H$9;$F$5:$F$9);""))

hocam formülün 1. kısmını yapabilirmiyiz. yeşil dolgulu yeri

ekli dosyamda E4 hücresinden başlayan ve aşağıya doğru devam eden formülde
bir sayıyı bir aralıkta (birinden büyük ve eşit diğerinden küçük ve eşit) olma durumuna göre birer artırarak buldurma ile ilgili idi

sarı dolgulu K4 hücresinden başlayan ve aşağıya devam edecek formülde ise
yine aratılacak bir sayıyı birden fazla aralıkta olma durumunu belirliyip saydırmakla ilgili birden fazla aralık L4:M8 aralığıdır. yeşil dolgulu yerlere ben manuel olarak olması gereken çözümü yazıyorum ama formülle çözümünü öğrenmek istiyorum.

Ekli dosyalar

soru metnini yazdıktan sonra ekli dosyamda sütun eklemeler olduğundan belirttiğim yerler karışmış o bakımdan sorum anlaşılmaz hale gelmiş
tekrar ifade ediyorum B5 den başlayan sarı dolgulu yerdeki formülü kullanarak bir sayıyı bir koşulda olup olmamasına göre bulup sıralabiliyorudum
sormak istediğim ise birden fazla aralık olan G5:H9 arasında 5 tane sayı aralığı var
Mor dolgulu C5 den başlayan ve formüllemek istediğim şey ise D5:D10 arasındaki verilerin hangi aralığa girdiğidir.
olması gereken cevabı manuel yazdım ben formüllemesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri