• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfayı silip Diğerine veri Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Merhabalar
Ekteki Klasörde 2 Çalışma Kitabı Mevcut Merkez ve Şube Şöyle bir makroya ihtiyacım bulunmakta Önce Şube Çalışma Kitabındaki MERKEZ Sayfasından Başlayıp HSATICI Sayfasındaki A B C D E F G H I M Sütunudaki verileri Silecek Merkez Çalışma Kitabındaki MERKEZ Sayfasından H SATICI da biten sayfalardaki A B C D E F G H I J Sütunundaki verileri alıp kopyalayıp Şube Sayfasına aktaracak kısaca Makro Merkez Çalışma kitabındaki verileri Şube Çalışma Kitabındaki verileri silip kopyalayacak.
Not :Klasör şeklinde ekleyemedim.Tek tek dosyaları ekledim.

Ekli dosyalar

dosyanız ekte.
SATICI ile biten sayfalaradki verileri alıyor.:cool:
Kod:
Sub sil_aktar_ADO()
Dim sh As Worksheet, conn As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset
Set conn = New ADODB.Connection
Set rs = New ADODB.Recordset
conn.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\Merkez.xls;Extended properties=""excel 8.0;hdr=yes"""
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
For Each sh In Worksheets
    If Right(sh.Name, 6) = "SATICI" Then
        sh.Range("A2:I65536,M2:M65536").ClearContents
        rs.Open "select * from [" & Replace(sh.Name, "SATICI", "") & " SATICI" & "$];", conn, 1, 3
        sh.Range("A2").CopyFromRecordset rs
        rs.Close
    End If
Next
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
Set rs = Nothing
conn.Close
Set conn = Nothing
MsgBox "Merkez'den Veriler aktarıldı." & vbLf & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

D

Merhabalar

Klasörü Masaüstüne aldım.Her iki dosyayıda açtım.Makroyu Deneme amaçlı her iki sayfada yapıştırdım.Fakat Şube Çalışma Kitabını belirttiğim sütunları silip Merkez Çalışma Kitabındaki verileri şube sayfasına aktarmadı.Bu dosyayı nasıl çalıştıracağım.Otomatik bir şey galiba ben beceremedim.Nasıl çalıştıracağımı bir açıklarmısınız.Ben İki çalışma kitabını açıp Şube Çalışma kitabından makroyu çalıştırdğımda Merkez Çalışma kitabındaki verileri şube çalışma kitabına aktarmasını düşünmüştüm.(İlgili Sütunları)
Compile error
User defined type not defined hatası veriyor.

Merhabalar

Klasörü Masaüstüne aldım.Her iki dosyayıda açtım.Makroyu Deneme amaçlı her iki sayfada yapıştırdım.Fakat Şube Çalışma Kitabını belirttiğim sütunları silip Merkez Çalışma Kitabındaki verileri şube sayfasına aktarmadı.Bu dosyayı nasıl çalıştıracağım.Otomatik bir şey galiba ben beceremedim.Nasıl çalıştıracağımı bir açıklarmısınız.Ben İki çalışma kitabını açıp Şube Çalışma kitabından makroyu çalıştırdğımda Merkez Çalışma kitabındaki verileri şube çalışma kitabına aktarmasını düşünmüştüm.(İlgili Sütunları)
Compile error
User defined type not defined hatası veriyor.
Ben çalıştırdım .bir problem çıkmadı.
Şube dosyasına merkez dosyasındaki verileri aldı.İgili sayfalardan.Bir hatada vermedi.Aktar makrosunu çalıştırmanız lazımdı.:cool:

F

Merhaba
Acaba Benim exelin Modul kısmındaki ayarlarda bir problem olabilir mi.Yine Denedim.Şimdide Can't execute code in break mode Hatası verdi.Her iki dosyayıda açıyorum.Pencereleri yatay yerleştir.Kodu module kopyalıyorum.Kodu Çalıştırıyorum. conn As ADODB.Connection Makro çalıştığında bu satır mavi oluyor ve hata mesajını veriyor.Örnek indirdiğim dosyadaki çalışma kitaplarına baktım makro görünmüyor modulde.

Merhaba
Acaba Benim exelin Modul kısmındaki ayarlarda bir problem olabilir mi.Yine Denedim.Şimdide Can't execute code in break mode Hatası verdi.Her iki dosyayıda açıyorum.Pencereleri yatay yerleştir.Kodu module kopyalıyorum.Kodu Çalıştırıyorum. conn As ADODB.Connection Makro çalıştığında bu satır mavi oluyor ve hata mesajını veriyor.Örnek indirdiğim dosyadaki çalışma kitaplarına baktım makro görünmüyor modulde.
Eğer kodları alıp başka bir dosyaya kopyaladıysanız.
VBE'de Tools ==>reference de Microsoft Activex Data Objects 2.8 Library seçmeniz lazım.:cool:

H

Merhaba

Dosyayı çalıştırdım.Fakat Merkez Çalışma Kitabındaki J Sütunundaki verileri Şube ÇalışmaKitabında J Sütununa aktarıyor. Merkez Çalışma Kitabındaki J Sütunundaki verileri Şube Çalışma Kitabında M Sütununa aktarması gerekiyor.Veriler aktarıldıktan sonra Şube Çalışma Kitabındaki 7.Satırları (Birleştir ve Ortala) yaptığımızdaki gibi 3 Sütunu Birleştiriyor.merkez,C Satıcı,Bu Sayfalarda verileri doğru aktarmıyor Şube sayfasına

Geri