• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Sayfadan Tabloya Veri Alma (Birden Fazla Kritere Göre)

randzafer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Üstadlarım
Eklediğim dosyada istasyonların günlük olarak ürün bazında alış litre ve tutarları bulunuyor. Ben "Tablo" sayfasına "Veri 2 " sayfasından ilgili istasyonun her güne ait ilgili ürünün litre ve tutar bilgilerinin gelmesini istiyorum. Aynı "Tablo" sayfasına, farklı bir sayfada bir de "Veri" sayfasından (Veri sayfası Veri 2 sayfasının Özet Tablo hali ama ben özet tablodan da verilerin nasıl alındığını gösteren formülü de görmek istiyorum) alabileceğimiz formül olmasını istiyorum. Eğer+Topla.Çarpım ve İNDİS i kullanarak bir formül yazdım fakat sanki küçük bir eksik var..
Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Üstad çok teşekkürler güzel olmuş,
yalnız şunu öğrenmek istiyorum benim yazdığım formülde eksik olan nedir? Yada mantıksal bir hata mı var, bir de aynı tablonun verilerini özet tablodan alarak oluşturabilir miyiz?
Teşekkürler...

Merhaba;
Sizin formülünüzü tam incelemedim. (kendiniz kıyaslayabilirsiniz)
Aynı verileri özet tablodan almakta mümkün. Ama aynı değeri iki ayrı tabloda göstermenin bir mantığı yok sanırım. (bu iki tablonun birinden vazgeçin)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Üstad yardımların için çok teşekkürler...
Ben kendi formülümü yine buradan benzer formülleri kullanarak yapmıştım ama galiba bir mantık hatası yapmışım, önemli değil...
Tablolara baktığım kadarıyla sadece verilerin olduğu sayfadan almak daha kolay ve anlaşılır geldi. Özet tablodan da görmek istememin nedeni; benzer başka raporlarım için özet tablo kullanmak zorundayım, yani verileri oradan alıyorum bunun için görmek istedim...
Herşey için teşekkürler, emeğinize sağlık.
İyi çalışmalar...

Veri Aktarma

Sayın Muygun,

Öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler benim bir yardıma ihtiyacım var ekteki dosyada veri sayfasına verileri girip butona basıldığında TL-EUR-USD-GBP sayfalarına dağıtım yapılıyor (bu arada bu makro sn. Yurttaş'ındır burada tekrar kendisine teşekkür ediyorum) benim isteğim dağıtım yapılan sayfalardan KASA TL - KASA EUR - KASA USD - KASA GBP sayfalarına bilgileri
aktarmak. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle Örnek Kasa.xls

Sayın Muygun,

Öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler benim bir yardıma ihtiyacım var ekteki dosyada veri sayfasına verileri girip butona basıldığında TL-EUR-USD-GBP sayfalarına dağıtım yapılıyor (bu arada bu makro sn. Yurttaş'ındır burada tekrar kendisine teşekkür ediyorum) benim isteğim dağıtım yapılan sayfalardan KASA TL - KASA EUR - KASA USD - KASA GBP sayfalarına bilgileri
aktarmak. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 111191

Syn eskişehirli;
Sorunuzun bu başlıkla ilişkisini pek anlayamadım. (Sorunuz açılan sayfadaki soru ve örnekle çelişiyorsa farklı bir başlık ile yeni soru olarak siteye yönlendirin.) Ayrıca aynı sayfanın tekrarını oluşturma mantığınıda çözemedim. Ayrıca syn. yurttaşın makro kodlarında sorun yoksa kullanmaya devam edin.
Eki inceleyin. veri sayfasına giren verilerin buton ile diğer sayfalara tasnifi sağlandı. (diğer sayfa ve kodlarınızı iptal ettim)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Üstadlarım
Eklediğim dosyada istasyonların günlük olarak ürün bazında alış litre ve tutarları bulunuyor. Ben "Tablo" sayfasına "Veri 2 " sayfasından ilgili istasyonun her güne ait ilgili ürünün litre ve tutar bilgilerinin gelmesini istiyorum. Aynı "Tablo" sayfasına, farklı bir sayfada bir de "Veri" sayfasından (Veri sayfası Veri 2 sayfasının Özet Tablo hali ama ben özet tablodan da verilerin nasıl alındığını gösteren formülü de görmek istiyorum) alabileceğimiz formül olmasını istiyorum. Eğer+Topla.Çarpım ve İNDİS i kullanarak bir formül yazdım fakat sanki küçük bir eksik var..
Yardımcı olursanız sevinirim... Teşekkürler...

merhabalar bu örnekteki Veri sayfasında bulunan İstasyon Sekmesi gibi bi sekme nasıl yapılır bana açıklamalı bir yapılış şekli lazım 1500 satırlık bir veri tabanından aynı oluşumla verileri bulmam lazım

Geri