Bir sayfadan diğer sayfaya veri aktarma, sıralayarak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
Kolay gelsin üstadlar. İşin ehli olanlar için basit benim içinse karmaşık bir durumdan ötürü yardımınıza başvuruyorum. Bir çeşit yoklama listesi hazırlamak istedim. İki sayfası var, birinci sayfam veriler sayfası. Bu sayfada tüm öğrencilerin isimleri var, ben isimlerin yanındaki sütunlardan ilgili olana örneğin 1 yazacağım, liste sayfasında ise, öğrenci adı soyadı, hangi sütuna 1 yazdıysam o sütun sırayla yazılsın istiyorum. Eklediğim dosyada daha detaylı açıkladım. Üstadlar için 2 dakikalık bir işlem belki de ama ben çıkamadım nedense işin içinden. sanırım bu tarz bir şeye daha önce hiç ihtiyaç duymamışım. yoksa forumdan şimdiye kadar bunu öğrenmiş olurdum diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. dosyanın linki ektedir.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
Üstad çok teşekkürler, eline sağlık. Bir sorum olacak ama, örneğin 1 yerine başka bir sayı veya harf kullanmak istersem, kodda nereyi değiştirmem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. tekrar teşekkürler.

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
kot olarak; hücre boş değilse kontrolü vardır... yani 1 haricinde farklı değerler girsende çalışması değişmez..

yinede farklı bir değer... mesela X girilmiş olsun
Kod:
 If Trim(V.Cells(I, K).Value) ="X" Then
kotda bu değişik yapılabilir... fakat X haricinde farklı değerlere işlem yapmaz...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
Çok teşekkürler, elinize sağlık tekrar.