• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfadan 3 farklı formattaki sayfaya bilgi aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excelson
merhaba; Ek'teki dosyada bilgi girişi yapılan sarı ile işaretli alanlardan diğer sayfalarda bulunan 3 farklı formattaki gri alanlara bilgileri yazdırmak istiyorum. Formülle yardımlarınız sonucu büyük çoğunluğunu yazdırabildim ancak bilgisayar aşırı dercede yavaşladı makro ile bu işlemleri yapabilirmiyiz yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba;yardımlarınızı bekliyorum bu konuyu çözebilirseniz çok mutlu olucam teşekkür ederim

slm

sayfalarda biraz değişiklik yapmak durumunda kaldım... yeni düzene göre girişlerinizi yapmalısınız... macrolar gerisini halledecek...

Ekli dosyalar

Slm,

öncelikle zaman ayırdığınız emek verdiğiniz için teşekkür ederim çok güzel bir çalışma olmuş bir kaç değişikliğe ihtiyacım var

giriş sayf. L,n,o sütunlarının alt toplamlarını yazdırabilirmisiniz.
Ayrıca 1.sayfa alt toplamla beraber en fazla 47 satır olmalı diyelimki 10 ürün girildi alt toplamla beraber yazılacak, yeni tarihli bir faturayı 2.sayfaya giriş yapıcam o da aynı şekilde olucak ve "ek" sekmesinde 2.sayfaya yazdırılacak

(yada diyelimki 1.sayfaya ürün girdim alt toplam yazıldı, hemen devamında girişini yaptığım ürünler "ek"sekmesinde bulunan 2.sayfaya yazdırılacak bir sonraki yeni tarihli fatura "ek" sekmesinde 3.sayfaya....)

ek ve iş-1 sekmelerinde ufak değişikliklere ihtiyacım var onlarında notlarını yazdım ilgilenirseniz sevinirim. çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

slm

butonu aktiflemek için aşağıdaki adımları izleyin..excel sayfasında

araçlar-macro-güvenlik seçin

düşük seçeneğini tıklayın...çıkın

dosyayı kaydedin-çıkıp tekrar aynı dosyayı çalıştırın.. buton aktifleşecektir.
'----------------------------------------------------------------
ordaki buton; ek - iş1 -ve sayım sayfasına yazıcıya yardırma ve aynı sayfalara inceleme listeleri döker ...
bir inceleyin yeterli değilse yeni talebinize ek macrolar yapacaz...

araçlar-macro-güvenlik düşük seçimini yap tamam bas kaydet-çık tekrar gir
listele ile buton formu ekrana gelecek.. ek-iş1 ve sayım sayfasına listelemeler ve yazıcıya listelemeler buradaki macrodan yapılacak...

mrb,

söylediğiniz gibi makro güvenlik ayarlarını düşürünce buton çalıştı liste veya yazıcı çıktısı alabiliyorum.

yalnız birkaç problem var;l,n,o sütunlarının alt toplamlarını yazdırabilirmisiniz.

ayrıca 1.sayfa alt toplamla beraber en fazla 47 satır olmalı diyelimki 10 ürün girildi alt toplamla beraber yazılacak,(fatura 1 kalemden oluşsa bile bir sayfaya bir fatura girilecek) yeni tarihli bir faturayı 2.sayfaya giriş yapıcam o da aynı şekilde olucak ve "ek" sekmesinde 2.sayfaya yazdırılacak

(yada diyelimki 1.sayfaya ürün girdim alt toplam yazıldı, hemen devamında girişini yaptığım ürünler "ek"sekmesinde bulunan 2.sayfaya yazdırılacak bir sonraki yeni tarihli fatura "ek" sekmesinde 3.sayfaya....)

ek ve iş-1 sekmelerinde ufak değişikliklere ihtiyacım var özellikle satır sayıları onlarında notlarını yazdım çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

slm

çalışmanızı inceledim gerçekten çok teşekkür ederim birkaç ufak ricam olucak yine ama şimdilik bayramınızı kutlamak istedim iyi bayramlar dilerim

slm,

Emeğiniz için çok teşekkür ederim. Büyük bir işyükü ve zaman kaybından kurtulucam sayenizde... Son olarak göndermiş oldoğunuz çalışma üzerinde aşağıdaki değişiklikleri sizden istiycem.

1) Bazen faturalar 3 veya 5 gün sonra elime ulaşıyor ve bunları mutlaka diğer aynı tarihli faturaların yanına yazmam gerekiyor, dolayısıyla Ek ve İşletme sayfalarının sırasıda buna göre değişmesi gerekiyor. Aynı şekilde herhangi bir tarihteki faturayı sildiğimde defterlerde de bu değişikliğin yapılması gerekiyor.

2) "Ek" sayfasında diyelimki 37 kalem mal var 38. satıra "l" ve "k" sütunlarının toplamı yazdırılabilir mi?

3) Yine "Ek" sayfasında gerektiğinde isimlerin güncellenmesine imkan veren her sayfanın altında olacak şekilde imza haneleri eklenebilir mi? Ek'te yerini detaylı yazdım (formülle yazmayı denedim her sayfada yinelemedi)

4) "İşletme" sayfasında her sayfanın altında olacak şekilde imza hanelerinin olması gerekiyor onuda örnekte yazdım.

5) "Liste" sayfası, sayfa ayrımı olmadan peşpeşe yazdırılması gerekiyor.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

slm,

yeni çalışma ekde

Son çalışmanızı inceledim 1 problem ve 1 isteğim var

1) Herhangi bir tarihte ki faturayı silmem gerektiğinde "Giriş" sayfasından siliyorum ve güncelle butonu ile güncelliyorum. Bu durumda "Giriş" ve "Ek" sayfasında ilgili faturanın sayfası boşalıyor ama sayfa boş olmasına rağmen diğer sayfalarda sayfa numarası boş sayfaya göre veriliyor.
Diğer sayfalardaki bilgilerin silinen sayfa satırlarını doldurması mümkün müdür?
Aynı şekilde "İşletme" sayfa siliniyor ancak "toplam" yazısı bir önceki sayfanın toplamının altına yazdırılıyor 2 toplam peşepeşe oluyor.

2) "Fatura" ve "Giriş" sayfasında bulunan "ölçü" sütununu KDV sütununun sağına alarak bu satırlara normalde "AD." yazılmasını gerektiğinde de "GR." yazılmasını sağlayabilirmisiniz.

teşekkürler......teşekkürler........... teşekkürler.............

Ekli dosyalar

slm

yoketme işlemin için yoket butonunu çalıştır...
çalışma ekde.. kolay gelsin...

Ekli dosyalar

slm,

yoketme işlemin için yoket butonunu çalıştır...
çalışma ekde.. kolay gelsin...

son çalışma tam istediğim gibi çalışıyor kullanmaya başladım bile teşekkür ederim. şu değişikliğide yaparsanız artık zamanınızı almıycam!!

1) "Fatura" ve "Giriş" sayfasının E sütununda bulunan "ölçü" sütununun silinmesi gerekiyor ve "Miktar" sütununa herhangi bir giriş yapıldığı anda "I" sütununda "AD." yazmasını, gerektiğinde bunu "GR." şeklinde güncellemeyi istiyorum mümkün müdür?

2) eğer olmayacaksa miktar hanesinin sadece I sütununda yeralmasını istiyorum

Ekli dosyalar

slm

miktar hanesine girilecek rakamlarda Belirleyici şartlar varsa ona göre Ölçü birimi verilebilir... Benim bildiğim Miktarlar belirleyici değildir...
Şu olabilir... Malzeme Veri Sayfası Olur.. Bu veri sayfası Bilgilerinde Her malzemenin ölçü birimide bilgi olarak verilmiş olur...
örneğin; 1,5 listrelik Falanca Firmanın suyu Diyelim ... Bu malzemenin bilgisinde LT yazılı olur...Malzemeyi seçimlik yapınca, Malzeme adı ve Ölçü birimi LT Kendiliğinden hücrelere getirtilebilir...
Buda hücreye girilecek her yeni malzemenin saklanmasını ve yine hücrelere malzeme girilirken saklı malzemelerden taranıp bulduğu yerden hemen yazmasını yaptırmak demek olur... Bir GR yazılacak diye böyle uzun bir denetimi yapmaya gerek yok... İlerde bir çaresine bakarız...
Miktarı I sütununa getiren ve E sütunu silinmiş ek çalışmayı yollarım

slm,

miktar hanesine girilecek rakamlarda Belirleyici şartlar varsa ona göre Ölçü birimi verilebilir... Benim bildiğim Miktarlar belirleyici değildir...
Şu olabilir... Malzeme Veri Sayfası Olur.. Bu veri sayfası Bilgilerinde Her malzemenin ölçü birimide bilgi olarak verilmiş olur...
örneğin; 1,5 listrelik Falanca Firmanın suyu Diyelim ... Bu malzemenin bilgisinde LT yazılı olur...Malzemeyi seçimlik yapınca, Malzeme adı ve Ölçü birimi LT Kendiliğinden hücrelere getirtilebilir...
Buda hücreye girilecek her yeni malzemenin saklanmasını ve yine hücrelere malzeme girilirken saklı malzemelerden taranıp bulduğu yerden hemen yazmasını yaptırmak demek olur... Bir GR yazılacak diye böyle uzun bir denetimi yapmaya gerek yok... İlerde bir çaresine bakarız...
Miktarı I sütununa getiren ve E sütunu silinmiş ek çalışmayı yollarım

Çok haklısınız GR yazabilmek için bu kadar uğraşa gerek yok "I" sütununda yazması yeterli benim için.

1)Bu arada son çalışmada geçmiş tarihli faturaları girdiğim anda diğer sayfalara tarih sırasına göre sıralama yapıyor ancak fatura tarihi değilde fatura numarası büyük bir rakamsa bunu tarihine bakmadan 1 nolu sayfaya yerleştiriyor bunu düzeltebilir misiniz?

2)fatura ve giriş sayfasında bulunan "L" sütununda ki satırlarda formül ile değer yazdırabiliyorum, bazen satış fiyatını kendim bu satırlara manuel olarak giriş yapıyorum bu durumdada bunların diğer sayfalarda güncellenmesi gerekiyor formül bozulabilir bir önemi yok.

EMEĞİNİZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

slm

fatura numarası ile macroda herhangi bir kontrol yok... tarih kontrolü var...

tarih fotmatını mümkün olguğunca 00.00.0000 gg.aa.yyyy
örneğin.. 01.02.2011 şekinde yada
15/10/2011 şeklinde girin hücre kendiliğinden 15.20.2011 olsun... kaydı öyle gerçekleştirin... böyle bir deneyin..
olmazsa çalıştığınız dosyayı yollayın nedenine bakayım...

formüllü bölgelere manuel giriş yapma durumu zorunluluğunuz varsa...
iki sütun ilaveli kontrol ettirilebilir...
yani formülle belirlenen sütun, sizin belirtiğiniz sütun, asıl sütun...
eğer sizin manuel girdiğiniz hcreye bilgi girilirse asıl sütun sizin belirtiğiniz olur... girmemişseniz formülle belirtilen işleme alınabilir...

yapılmaz değil yapılabilir... kaç sütun bu şekilde belirtin yapalım...

fatura numarası ile macroda herhangi bir kontrol yok... tarih kontrolü var...

tarih fotmatını mümkün olguğunca 00.00.0000 gg.aa.yyyy
örneğin.. 01.02.2011 şekinde yada
15/10/2011 şeklinde girin hücre kendiliğinden 15.20.2011 olsun... kaydı öyle gerçekleştirin... böyle bir deneyin..
olmazsa çalıştığınız dosyayı yollayın nedenine bakayım...

formüllü bölgelere manuel giriş yapma durumu zorunluluğunuz varsa...
iki sütun ilaveli kontrol ettirilebilir...
yani formülle belirlenen sütun, sizin belirtiğiniz sütun, asıl sütun...
eğer sizin manuel girdiğiniz hcreye bilgi girilirse asıl sütun sizin belirtiğiniz olur... girmemişseniz formülle belirtilen işleme alınabilir...

yapılmaz değil yapılabilir... kaç sütun bu şekilde belirtin yapalım...

Söylediğiniz gibi tarihleri 01/01/2011 şeklinde girdiğim zaman problem olmuyor tarihe göre sıralama yapıyor.

"fatura" ve "giriş" sayfasında bulunan "K" sütununda ki (SATIŞ FİYATI) satırlara manuel olarak giriş yapmak istiyorum.

iki sütun ilaveli çalışma sizi uğraştıracak bişeyse formüllü hücreye giriş yaptığımdada diğer sayfalarda güncelleme yapabilirsem formül bozulabilir bir önemi yok.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR...

Ekli dosyalar

Geri