• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfadaki dağınık verilerin başka bir sayfada toplanması

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar. Ekte basit bir metraj cetveli mevcut. İstediğim bir sayfada bina bazında dağınık olarak yer alan malzeme miktarlarının başka bir sayfada toplu olarak yer alması. Tam olarak ne istediğim ekteki dosyada mevcut. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhabalar. Ekte basit bir metraj cetveli mevcut. İstediğim bir sayfada bina bazında dağınık olarak yer alan malzeme miktarlarının başka bir sayfada toplu olarak yer alması. Tam olarak ne istediğim ekteki dosyada mevcut. Şimdiden çok teşekkürler.

makro kaydet yöntemi ile başka poz eklemediğiniz takdirde çalışabilecek birşeyler yapmaya çalıştım.
bir de hücre birleştirmelerini kaldırdım. umarım bu size sorun çıkarmaz.
bina eklemede sorun yok.

Ekli dosyalar

Sayın odinn kardeşim eğer sorunuzu yanlış anlamadım ise sorununuz etopla formülü ile çözülebilir örneğini ekte sundum bir inceleyin mutlaka yardımcı olacaktır sizlere kolay gelsin

Ekli dosyalar

Cevaplarınız için teşekkürler. Samet bey işyeri bilgisayarından rar uzantılarını açamıyorum. O nedenle dosya içeriğini göremedim, kusura bakmayın. Doğrudan excel dosyası olarak eklerseniz çok makbule geçer.

Eren bey, benim istediğim A sütununa girilen pozların otomatik olarak algılanması. Çünkü yüzlerce poz olabiliyor. Bu pozları a sütununa bir kere elle girdikten sonra ikinci bir defa manuel girmeye gerek kalmasın.

Tekrar sağolun.

odin beyin cevap daha basit olmuş.
bir de benim excelde sorun oluşmuş sanırım
makrolarımı PERSONEL.XLS diye bir yere kaydediyor
oda başka bilgisayarda çalışmıyor sanırım.
benden cevap beklemeyin diye yazıyorum. kolay gelsin.

Sayın Ceri teşekkür ederim, büyük ölçüde istediğim şeye yaklaştım. Ancak şöyle bir sıkıntı var ki, sizin yaptığınız örnekte fiyatları da toplamış. Benim istediğim sadece miktarı toplaması, fiyat zaten aynı poz için aynı.

Kod:
Range("J" & i).Value = Application.SumIf(Range("B1:B" & Say), Range("H" & i), Range("D1:D" & Say))
Yukardaki kod satırını aşağıdaki ile değiştirin
Kod:
Range("J" & i).Value = Application.SumIf(Range("B1:B" & Say), Range("H" & i), Range("D1:D" & Say)) / Application.CountIf(Range("B1:B" & Say), Range("H" & i))

Çok teşekkür ederim, çok makbule geçti.

Geri