• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Sayfada ki Verileri Başka Bir Sayfaya Kaydet Butonu İle Attığımızda,Hücreler İçindeki Formullerin Silinmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan betsfat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 makro
Arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı rica ederim..Kaydet dediğimde D ve G sütunundaki formüller silinmesin....

Ekli dosyalar

Merhaba,

Vba sayfası şifreli. Ayrıca büyük dosya yüklemek yerine konuyu açıklayan 5-10 satırlık sade bir dosya yüklerseniz daha hızlı dönüşler olacaktır.

Ömer Bey dosyam normalde sıkıştırmama rağmen yükleyemeyecğim büyüklekte ve sadeleştirerek ekledim.Genelde yardım eden arkadaşlardan haklı olarak kulanacağınız dosyayı paylaşın ki istediklerinizi bir kerede yapalım,ikinci bir soruya mahal kalmasın yaklaşımı olduğundan orjinalini paylaşma gereği duydum.Umarım çözüme kavuşur...

Eski kodların tümünü silerek aşağıdakileri kullanın. Sayfa seçmek için 52 adet if elseif yerine sayfa numarasını tanımladım ve silmek istediğiniz alanı belirledim. Kopyalama kodlarını değiştirmedim.
Kod:
Sub kaydet()
    '*****
    sonsatira = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    Range("A5:G500" & sonsatir).Select
    '*****

s = Sheets("Analiz").Range("G5")

Selection.Copy
    Sheets("Analiz " & s & ".Hafta").Select
    Range("A5").Select
    Application.Goto Reference:="R2000C1"
    Selection.End(xlUp).Select
    ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    Range("A5").Select
    Sheets("Analiz").Select
    Application.CutCopyMode = False
    Range("A5:C500,E5:F500").ClearContents
    Range("A5").Select

End Sub

İlgi ve yardımınız için çok ama çok teşekkür ederim...Hakkınızı helal edin...

Ömer Bey kusura bakmayın;formulleri diğer sayfaya çekmemesi gerekiyor.Analiz sayfasında formuller silinmiyor çok güzel oldu fakat ,formulleride diğer sayfa aktardığı için farklı bir sorun çıkartıyor.Hücrelerdeki sadece sayısal ve metin değerlerini aktarması gerekiyor.Bilginiz dahilinde ise desteğinizi rica ederim tekrardan...

Kopyalama koduyla ilgili değişiklik yapmadım. Eski hali istediğinizi veriyor muydu?

Eski hali zaten komple formulleri kopyalıyordu,diğer sayfaya eskisinde de bu sorun vardı :) Siz sağolun ana sayfada formulerrin silinmesini engellediniz, atlamışım kaydet deyince formullerin ilgi sayfalara gitmemesi gerekiyor

Kopyalama işleminde yapılmak istenen nedir? Detaylı açıklar mısınız. Aralık vererek.

D5 Hücresine revizyon bilgisi düşeyara ile ürünler sayfasından geliyor bu arada....Yazı eksik çıkmış....

Bunu anladım.
Kaydetmedeki kopyalama mantığını sormuştum.

Range("A5:G500" & sonsatir).Select

bu aralığında tümü diğer sayfanın analiz sayfasının aynı hücrelerine mi kopyalanacak?

Eski kodları silip aşağıdakileri kullanarak deneyin.
Kod:
Sub kaydet()

sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    If sat < 5 Then Exit Sub

s = Sheets("Analiz").Range("G5")
    son = Sheets("Analiz " & s & ".Hafta").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1

Range("A5:G" & sat).Copy
    Sheets("Analiz " & s & ".Hafta").Range("A" & son).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone
    Application.CutCopyMode = False
    Range("A2").Select
    Range("A5:C500,E5:F500").ClearContents

End Sub

Son düzenleme:
Ömer Bey tam istediğim gibi oldu çok teşekkür ederim tekrar tekrar...İyi günler

Geri