• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sayfa için uygulanan kodu tüm sayfalar için uygulatmak

Merhaba Arkadaşlar,
Benim yapmaya çalıştığım, programda bir tane anamenü isminde çalışma sayfası ve yaklaşık 120 tanede hisseadi ve hisseadi_t takısı olan çalışma sayfası mevcut.(Ekte bulunan dosyaya tamamını koymadım.)
Benim 2 sorum olacak;
1- Hisseadi_t isimli çalışma sayfalarında ki butona tıkladığımda, hissedi sayfasında bulunan c10 ve n15 hücrelerindeki veriyi alıyor ve tarih ile birlikte hisseadi_t isimli çalışma sayfasına alt alta yazıyor.(Kodu altta)
Sorunum şu; ben bu butona tüm "_t" takılı sayfalara gelip basmak durumundayım.
Tek bir butona bassam ve bu buton tüm hisseadi sayfalarında bulunan verileri otomatik olarak hisseadi_t takılı sayfalara yazsa. Yani ben 60 defa butona basmak istemiyorum.

Sub veri_depola()
Dim sat As Long
Cells(1, 254).Value = ActiveSheet.Name
Cells(1, 255).Value = "=LEFT(RC[-1],LEN(RC[-1])-2)"
Set sf = Sheets(Cells(1, 255).Value)
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
MsgBox "Satır doldu başka kayıt yapamazsınız..", vbCritical, "UYARI"
Exit Sub
End If
Cells(sat, "A").Value = Date
Cells(sat, "A").NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
Cells(sat, "B").Value = sf.Cells(10, "C").Value
Cells(sat, "B").NumberFormat = "#,##0.00"
Cells(sat, "C").Value = sf.Cells(15, "N").Value
Cells(sat, "C").NumberFormat = "#,##0.00"
End Sub

2-İkinci sorum ise öğrenme mahiyetinde bir soru. Dosyada dikkat ederseniz vericek makrosu var.
Bu vericek makrosu ile web sorgusu kullanarak dış veri alma işlemi yapıyorum. Her sayfa için internetten iki tane veri alıyorum. Bir tanesi n15 hücresine yazılan hisse fiyat bilgisi, diğeride; 26. satırdan itibarenyazılan hissenin takas dökümlerinin alındığı bilgi.
Ben bu dış veri alma işlemini kod ile nasıl yapabilirim.
Aşağıdaki linkleri kullanarak açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Yalnız takas bilgilerinin adresi sizin bilgisayarınızda açılmayacaktır. Çünki üyelikle girilebilen bir sitedir.

Aefes sayfasında bulunan web adresleri;
Fiyat bilgisi adresi; http://piyasanet.hurriyet.com.tr/c/ayrintili.asp?kod=AEFES
Sadece fiyat bilgisinin olduğu kutucuğu alıyorum.
Takas bilgileri adresi; http://www.matriks.web.tr/analizHisse.aspx?time=1248697036826&HisseNo=12&TabNo=6
Sadece takas bilgilerinin olduğu kısmı alıyorum.

Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri