• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir rakamı bir rakama bölüp eşit sütuna yada hücreye bölme

onder_09

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba herkese kolay gelsin benim şöyle bir sorunum var

500 sayısını 50 ye bölsün çıkan sonucu hücreye yada sütüna eşit dağıtsın umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

Yanlış anlatmışım tekrar anlatıyorum :)

500 sayısını 50 ye böldüğümüzde çıkan 10 cevabı sütün sayısı olacak.10 sütunada 50 yazılacak.Bu sefer doğru anlattığıma inanıyorum :)

Dosyanız;Formülle oluşturan çözüm.A2 ve B2 ye sayıları yazınız.Diğer alandaki formülleri bozmayınız.
veya C2 Hücresine aşağıdaki formülü yazınız.Yeterince sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($A$2/$B$2)>=SÜTUN()-2;$B$2;"");"")

Makro ile çözüm
A2 ve B2 Hücrelerine sayıları yazınız
Kod:
Sub bolmeyap()
kols = ActiveSheet.Cells(2, Columns.Count).End(1).Column
ActiveSheet.Range(Cells(2, 3), ActiveSheet.Cells(2, kols + 2)).ClearContents
If IsNumeric(ActiveSheet.Cells(2, 1)) And IsNumeric(ActiveSheet.Cells(2, 2)) = False Then
MsgBox "Sayı yazınız"
Exit Sub
End If
bol = ActiveSheet.Range("A2") / ActiveSheet.Range("B2")
son = Int(ActiveSheet.Range("A2") / ActiveSheet.Range("B2"))
a = bol - son
If a <> 0 Then
If MsgBox("BÖLÜM TAMSAYI DEĞİL!!! DEVAM EDEYİM Mİ? ", vbYesNo + vbQuestion, "SORU", 500, 50) = vbNo Then Exit Sub
  End If
For i = 3 To son + 2
ActiveSheet.Cells(2, i) = ActiveSheet.Cells(2, 2)
Next i
End Sub

Ç
Dosyanız;Formülle oluşturan çözüm.A2 ve B2 ye sayıları yazınız.Diğer alandaki formülleri bozmayınız.
veya C2 Hücresine aşağıdaki formülü yazınız.Yeterince sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($A$2/$B$2)>=SÜTUN()-2;$B$2;"");"")
çok teşekkürler 7 sütuna çoğaltması gerekiyorken 6 sütuna çoğaltıyor neden olabilir

Son düzenleme:
4 Sütundan başladığı için daha önçe (-2) olan değeri (-3) yapınız.
[/code]=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=SÜTUN()-3;$R4;"");"")[/code]
veya
Aşağıdaki formülü kopyalayınız ve sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=(SÜTUN()-SÜTUN($A$1))-(SÜTUN()-1-SÜTUN(A1));$R4;"");"")

4 Sütundan başladığı için daha önçe (-2) olan değeri (-3) yapınız.
[/code]=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=SÜTUN()-3;$R4;"");"")[/code]
veya
Aşağıdaki formülü kopyalayınız ve sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=(SÜTUN()-SÜTUN($A$1))-(SÜTUN()-1-SÜTUN(A1));$R4;"");"")

teşekkürler oldu :) bu kodu aşağıya doğru kopyaladığımda Q4 R4 olarak kopyalıyor Q5 R5 olarak kopyalaması için napabilirim ? tek tek elle yapması uzun sürüyor kimi apartmanda 100 adet daire var baya zaman alacak gibi duruyor tek tek yapmak

İlk satır sayılarını ayarlayınız.Aşağı ve yana doğru çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q5/$R5)>=SÜTUN()-3;$R5;"");"")

İlk satır sayılarını ayarlayınız.Aşağı ve yana doğru çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q5/$R5)>=SÜTUN()-3;$R5;"");"")

işte ben aşağı doğru çektiğimde Q5 olsun istiyorum. 1 yazdığımızda aşağı ne kadar çekersek o kadar rakam ilerliyor ya onun gibi istiyorum elle uzun sürer çünkü bu işlem

Kopyaladığınız hücreden aşağı doğru çoğaltınızda 4 ler beş olur.Sorun nedir anlamadım.Kopyalayarak da çoğalta bilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=SÜTUN()-3;$R4;"");"")

Kopyaladığınız hücreden aşağı doğru çoğaltınızda 4 ler beş olur.Sorun nedir anlamadım.Kopyalayarak da çoğalta bilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=SÜTUN()-3;$R4;"");"")

aşağı doğru çoğalttığımda 4 ler 5 olmuyor 4 olarak kopyalıyor. Bi deneyin isterseniz.
Kopyalarak oluyor ama ben elimle 4leri 5, 5leri 6 vs vs yapmak istemiyorum. Tam olarak sorunum budur :)

Benim uygulamamda oluyor.Uygulama hatası yapabilirsiniz.İzleyiniz.

aşağı doğru çoğalttığımda 4 ler 5 olmuyor 4 olarak kopyalıyor. Bi deneyin isterseniz.
Kopyalarak oluyor ama ben elimle 4leri 5, 5leri 6 vs vs yapmak istemiyorum. Tam olarak sorunum budur :)
Verilen formülde 4'ler yani satırlardan önce dolar işareti ($) olmadığı için aşağı doğru kopyalandığında kopyalanan yere göre bu satır numaraları da değişir. Eğer sizde değişmiyorsa dosyayı o haliyle paylaşmanız iyi olur.

Merhaba tekrardan kolay gelsin =EĞERHATA(EĞER(TAMSAYI($Q4/$R4)>=SÜTUN()-3;$R4;"");"") bu kodu yaptığımda istediğim oluyor ama 2 adet sorunum daha var.

1-formülle birlikte 1150 yi 115'e böldüğümde istediğim gibi 10 sütuna bölüyor ama 1000'i 115'e böldüğümde 8 sütuna bölüyor geri kalan 80'i 9. sütuna eklemesini istiyorum.

2-10 tane sütundaki rakamı 1 tane sütundaki rakamdan çıkarmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aşağıdaki formülü deneyin:

=MAK(0;MİN(YUVARLA($Q4;2);$P4-(TOPLA($C4:C4)-$C4)))

Ödenecek aidattan ödenen tutar yani C sütunundan P sütunu çıkarılacaksa:

=C4-P4

Ancak bu işe girişen biri olarak bunu bilmediğinizi düşünmüyorum ve sorunun bu kadar basit olmadığı hakkında şüphe duyuyorum.

Ödenecek aidattan ödenen tutar yani C sütunundan P sütunu çıkarılacaksa:

=C4-P4

Ancak bu işe girişen biri olarak bunu bilmediğinizi düşünmüyorum ve sorunun bu kadar basit olmadığı hakkında şüphe duyuyorum.

Yok bunu biliyorum aslında ben ödenecek aidata 115₺ yazıp eylül ekim kasım vs aidatlarındaki 115₺ yi 1150₺den çıkarmak istiyorum. Ama sanırım her türlü 1150₺ yi bir yere yazmam gerekecek.

Çözümünü buldum
Kod:
=1150-D4-E4-F4-G4-H4-I4-J4-K4-L4-M4-N4-O4
bununla yaptığımda istediğim oluyor

Geri