• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Önceki Seçili Hücreyi Bulma

Excel Vers. ve Dili
2021 TR-64Bit
Öncelikle merhabalar.

Henüz aranıza yeni katıldım ve bu, sitede açtığım ilk konu. Bundan dolayı eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum. Bir çok platformda aramama rağmen ne yazık ki istediğimi bulamadım.
Gelelim soruma; ben seçmiş olduğum hücreden bir önceki seçilmiş olan hücreyi makro ile bulmak istiyorum.
Örnek vermek gerekirse; diyelim ki A1 hücresindeyim ve 'Tab' (veya 'Enter' veya 'Sağ ve sol oklar' veya mouse kullanarak hiç farketmez) tuşuna basıp B1 hücresine geçtim. Bu noktada bir önceki seçili olan hücrenin A1 hücresi olduğu bilgisini bir hücrede veya başka bir yerde (neresi olduğu hiç fark etmez) tutmak istiyorum. Yardımcı olan veya yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Forumda yeni olduğunuz için yazıyorum:
Sorularınızı, gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız
örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Sorunuza gelince;
-- alt taraftan işlem yapılacak sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- açılacak VBA ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.

Kod, A1 hücresinde bir önceki aktif hücrenin adresini, B1 ise o an aktif olan hücrenin adresini gösterir.
.
Kod:
[B]Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)[/B]
    [A1] = [B1]: [B1] = Target.Address(0,0)
[B]End Sub[/B]

Merhaba,

Forumumuza hoş geldiniz.

Aşağıdaki kodu bu işlemi yapmak istediğiniz sayfanızın kod bölümüne uygulayın.

Yani sayfa adı üzerinde sağ klik yapın ve açılan menüden "Kod Görüntüle" seçeneğini seçin.

Karşınıza gelen beyaz pencereye kodu uygulayın.

Daha sonra sayfada hücre seçip denemeler yapın.

Kod:
Dim Eski_Adres

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Eski_Adres <> Target.Address(0, 0) Then
        MsgBox Eski_Adres
    End If
    Eski_Adres = ActiveCell.Address(0, 0)
End Sub

Sayın Ömer BARAN ve Korhan AYHAN cevaplarınız ve site hakkında verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Her 2 yöntemde işime fazlasıyla yaradı. Tekrar teşekkürler.

Geri