• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir metinden e-mail adresini ayıklama

Merhaba,
Elimde aşağıda ki gibi yapıda olan bir veri var ve bu veriden sadece e-mail bilgisini almam gerekiyor. Bu e-mail bilgilerini alabilmenin bir formulü var mı?

"EISENBERG, LEOPOLDO, MD (M) 42450 W 12 Mite StelOO Novi, Ml 48377-301 1 Phone (248) 305-7029 Fax (248)305-7031 leoeismd@hotmail.com Med One/Hem"

Veri yapısı yukarıda ki gibi.

Teşekkürler

Teşekkür ederim, çözüm için, bu adresleri başka bir hücreye yazdırabilecek bir yöntem yok mu?
Çünkü elimdeki veride yaklaşık 1000 adet e-mail bilgisi var, bunları A1 satırından B1 satırına yazdırarak bir liste oluşturmak istiyorum.
Tekrar teşekkür ederim....

Metinleri A1,A2.... gibi A sütunundaki herbir hücreye yazdığınızı kabul ederek hazırladığım ekteki dosyayı inceleyin.

Çeok teşekkeür ederim, gerçekten mükemmel bir çözüm oldu. Aklınıza sağlık.

İyi günler

bir çözüm de benden
[vb:1:d94ab426c3]
Sub emailbul()
On Error Resume Next
For b = 1 To [a65536].End(3).Row
ara = Cells(b, "a")
parcalar = Split(ara, " ")
For Each bul In parcalar
If InStr(bul, "@") Then Cells(b, 2) = bul
Next
Next b
End Sub[/vb:1:d94ab426c3]

Eğer bu işi fonksiyon kullanarak yapmak isterseniz, aşağıdaki dosyayı inceleyebilirsiniz...

Teşekkür ederim Necdet bey.

Aslında soru, yukarıda arkadaşlar tarafından gayet güzel cevaplanmıştı. Ben biraz maydonoz oldum :mrgreen:

Rica ederim maydanoz olmak ne demek, excelde yada wordde bir işin binbir şekliyle çözümü vardır. Bende uğraştım acaba fonksiyonlarla olur mu diye, baktımki iş zor başka zamana uğraşırım dedim ve sizin yanıtınızı gördüm

Geri