• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Listeden Tablolar Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010, türkçe
Sorum şu, elimde 1 excel dosyası içerisindeki 1. sayfada bir liste mevcut. 2. sayfada ise her satırdan okutulan hücrelerdeki sayı ve yazıları, hazırlamış olduğum tabloda yerine yerleştirmem gerekiyor. Bir yere kadar bu değerleri silsile oluşturması için elle girdim. Fakat elimde 456 adet satır olup, her satır için 100 satırlık bir tabloyu, tabloyu sürükleyerek aynı sayfa içerisinde hazırlamam gerekiyor ama gelin görün ki elle girdiğim satırlar sonrasında tabloyu sürüklerken, örnek olarak bir sütundaki değerler E5, E6, E7'den sonra sürükleyince E8, E9... gibi olması gerekirken E256, E512 gibi olmaması gereken değerler almakta. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://www.dosya.tc/server/yk79g1/TUTANAK_FORMAT_3.xlsx.html

Saygılar...

Son düzenleme:
Dosyayı dosya paylaşım sitelerinden birine yükleyip burada paylaşabilirsiniz.

Arkadaşlar biraz aciliyetim var. Yaklaşık 2500 sf tutanağın çıktısını alıp imzalatmam gerekiyor. Müteşekkir kalırım.

Bu tablolardan ne anlayıp neye çözüm bulmamız gerekiyor?

1. listedeki satırlardan elde edilen bilgileri, 2. sayfadaki tabloların içerisine yerleştirip, tabloları sürükleyerek doğru bilgileri oluşturmak istiyorum.

Tabloların hepsini aynı anda oluşturmaktansa makro ile sırayla oluşturmak daha iyi olur bence. Amacınız tüm satırlar için formu ayrı ayrı oluşturup yazdırmaksa bu yöntemi uygulayabiliriz.

Evet Yusuf bey amacım bu ama makro kullanmayı bilmiyorum maalesef.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu işe yeni başladım ve yerimi sağlama almam gerekiyor.
Bir adet örnek yollarsanız mükemmel olur.
Saygılarımla..

Ekte dosyanızı ayarladım. Formülleri yazarken sadece ilk form için ayarladığınız formülleri kullandım. Eğer sayfada başka hücrelere de formüllerle veri gelecekse dosyayı formülün en çok olduğu şekilde güncelleyin ona göre ayarlama yapalım. Antakya sayfasında iki düğme var. O düğmelerin solunda da yazdırılacak kodlar var. BAkınca anlarsınız zaten, ilk düğme tek form yazdırmak için, ikinci düğme ise belirtilen kodları topluca yazdırmak için.

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfX21iSHVIU0VYVDA/view?usp=sharing

Yusuf Bey elleriniz dert görmesin. Yaptıklarınızı inceleyim öncelikle. Tekrar dönüş yaparım.

Geri