• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir KısaYol Atasam Direk Pdf Olarak Kayıt Edebilir miyim

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 64 Bit
Merhaba arkadaşlar excel 2016 versiyonunu kullanıyorum, bir excel dosyasını pdf olarak kayıt etmek için dosya menüsünden farklı kayıt ete giriyorum ardından pdf olarak kayıt et diyorum. Bunun daha kısa bir yolu yokmu bir kısayol tuşu ya da simgesine oluştursam ilgili excel dosyasını direk pdf olarak kayıt edim mi diye sorsa ya da direk pdf olarak kayıt etse varmı böyle bir yöntem,

Makro ile bu işlemi yaptırabilirsiniz.Makro oluşturmayı biliyorsanız yaptığınız işlemi makro kaydet ile yapabilirsiniz daha sonra bu makroyu bir butona eklersiniz.Butona bastığınızda ilgili sayfayı pdf olarak kaydeder.

Kod:
Sub pdfkaydet()
'
' pdfkaydet Makro
'

'
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "C:\Users\PC\Desktop\[COLOR="Red"][B]İZİN TALEP[/B][/COLOR].pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False
End Sub

Ekle menüsünden herhangi bir şekle yada Geliştirici > Ekle > Düğme (form denetimi) yi sayfaya ekleyin kodu bu düğmeye ekleyin.
pdf olmasını istediğiniz sayfadaki alanı yazdırma alanı olark belirleyin.

İzin talep yerine pdf dosya adını yazınız.
Bu arada excel dosyanız Makro içerebilen dosya olması lazım değil ise ecel dosyanızı farklı kaydet yaparak yapabilirsiniz.
Umarım çalışır. Kolay gelsin

Son düzenleme:
Kod:
Sub pdfkaydet()
'
' pdfkaydet Makro
'

'
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "C:\Users\PC\Desktop\[COLOR="Red"][B]İZİN TALEP[/B][/COLOR].pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False
End Sub

Ekle menüsünden herhangi bir şekle yada Geliştirici > Ekle > Düğme (form denetimi) yi sayfaya ekleyin kodu bu düğmeye ekleyin.
pdf olmasını istediğiniz sayfadaki alanı yazdırma alanı olark belirleyin.

İzin talep yerine pdf dosya adını yazınız.
Bu arada excel dosyanız Makro içerebilen dosya olması lazım değil ise ecel dosyanızı farklı kaydet yaparak yapabilirsiniz.
Umarım çalışır. Kolay gelsin

Bu şekilde yaptım ama kayıt et deyince yine xls uzantılı olarak kayıt etti kesin makro da bir hata yaptım,

http://postimg.org/gallery/3f85d4jiw/

Geri