• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Kaç Sütunu Korumadan Çıkarmak..

Excel Vers. ve Dili
türkçe 8
Sheets("TÜMÜ").Unprotect "123"

Sheets("TÜMÜ").Protect "123", DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True _
, AllowFormattingCells:=True, AllowFormattingColumns:=True, _
AllowFormattingRows:=True, AllowSorting:=True, AllowFiltering:=True

Arkadaşlar yukardaki kodlarıma göre sayfamın tüm verilerini korumaya aldım sadece süzme ve filtreleme işlemlerim açık. Fakat ben mesela E sütununun ya da F sütununun tamamını bu koruma dışında tutmak istiyorum Napabilirim?

Koruma olmasını istemediğiniz sütun başlığını sağ tıklat / Hücreleri Biçimlendir / Koruma tabını aç / Kilitli onay kutusunun işaretini kaldır / Tamamı tıklat.

Koruma olmasını istemediğiniz sütun başlığını sağ tıklat / Hücreleri Biçimlendir / Koruma tabını aç / Kilitli onay kutusunun işaretini kaldır / Tamamı tıklat.

Dalgalıkur teşekkür ederim ama her verigirişimde sayfam yeniden korumaya alınıyor kodlara göre. Bu dediklerinizi kodlarla nasıl yapabilirim

Kod:
Range("B:B").Locked = False

B sütununun kilidini açar.

Bunu kodun neresine eklemem gerekecek?

Dosyanızın bir yedeğini alın sonra kodun başına ekleyin olmazsa sonuna ekleyin olmazsa başka şeyler deneyin ki bu vesile ile bir şeyler öğrenmiş olun.

Eğer dosyalarınızı bozmadan bir şeyler öğreneceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Dosyanızın yedeğini aldıktan sonra korkmadan her türlü şeyi yapın.

Her sorununuzu sorarak çözmeye kalkarsanız bu işi öğrenmeniz mümkün olmaz ki.

Dosyanızın bir yedeğini alın sonra kodun başına ekleyin olmazsa sonuna ekleyin olmazsa başka şeyler deneyin ki bu vesile ile bir şeyler öğrenmiş olun.

Eğer dosyalarınızı bozmadan bir şeyler öğreneceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Dosyanızın yedeğini aldıktan sonra korkmadan her türlü şeyi yapın.

Her sorununuzu sorarak çözmeye kalkarsanız bu işi öğrenmeniz mümkün olmaz ki.

sayın dalgalikur haklısınız kendim halletim.. birilerinin işine yarar diye de buraya yazıyorum:

Sheets("TÜMÜ").Unprotect "akasay"
Sheets("TÜMÜ").Range("N1:N10000").Locked = False
Sheets("TÜMÜ").Range("O1:O10000").Locked = False
Sheets("TÜMÜ").Range("P1:P10000").Locked = False
Sheets("TÜMÜ").Range("Q1:Q10000").Locked = False

N,O,P VE Q sütunlarım koruma dışında kaldı bu kodla.. Teşekkürler..

Bende teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Geri