• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir kaç sorun için yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
MSOPP2019TR-64bit
birkaç çalışma sayfası arasında veri alış verişi yapılıyor.
buradaki birkaç sorunum şu şekilde, çözüm için arama yaptım ancak tam cevabı bulamadım.şimdiden teşekkürler.

1-

tabloda diğer çalışma kitabından gelen veriler var.

hücre formülü =Sheet1!AO9 şeklinde altalta devam ediyor
değerler ise
0,7 - 1
-0,4 - -0,5
1,3 - 1,5
-1,3 - -1,5
-2,2 - -2
0,2 - 0

gibi devam ediyor bunların karşılarında yazdığı gibi yuvarlanmasını istiyorum. ancak 30 fider ve 24 saatlik değer var toplamdaki değer sayısı düşünüldüğünde sütun sütun formüllemem kopyalamam çek bırak yapmam gerekiyor. yani aslında yapmak istenen 0,5 katlarına yuvarlamak. ancak kyuvarla negatif değerlerde sayı hatası veriyor. çözemedim. hücrede değer yok link var değer olan hücreye müdahale edemiyorum. =kyuvarla(Sheet1!AO9;0.5) negatif sayılarda sayı hatası veriyor.

2-

yine diğer sayfadan aldığım 3 değer linkle geliyor sayfama.

=Sheet1!E21 gibi.
yanlız buradaki değerler soldaki değerler ancak ben yuvarlamak istediğimden ondalık haneleri kaldırdım ve tablomda görünen değerler karşılarındaki değerler.

23.5 - 24
35.5 - 36
41.4 - 41

100.4 - 101

başka bir hücrede bu 3 değer topladım.
=TOPLA(AF4+AJ4+AN4)

ancak toplam hanesine 100 yazıyor. oysa benim tablomda yuvarlanan değerler toplamı 101 ve öyle yazmasını istiyorum. yani tabloda görünen değer ne ise onları toplasın gerçek ondalıklı değerleri toplamasın.

teşekkürler.

2.sorunum için

dosyayı ekledim. ama bilgisayardan uzakta iken linklerde nasıl bir tepki verecek bilemiyorum boş yada diyez verebilir sanırım. 154işletme raporunda trafo toplamlarında sarı ile işaretledim örnek toplam yanlışını 120 olması geekirken 119 çıkıyor.

1.sorunum için

34,5kv işletme raporu fider 5 i örnek işaretledim.

-1.6 - -2 olsun
0.3 - 0.5
-0.6 - -0.5
0.2 - 0
0.2 - 0
-0.5 - -0,5
-0.1 - 0
1.2 - 1
0.9 - 1
0.4 - 0,5
0
2.8 - 3
1.4 - 1,5 olsun

gibi değerlerin 0,5 ve katlarına ama eksi işaretlilerinde aynı şekilde yuvarlanmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Maymun37,

Örnek dosya eklemeniz mümkün mü?

Kolay gelsin.

2.sorunum için çözümü siteden buldum. hassasiyet ile ilgili bişey ancak sadece ilgili çalışma kitabına uygulama seçeneği var. tüm çalışma kitaplarına uygulamam mümkün mü?.

1. sorunum hala devam ediyor. ilgilenebilirseniz çok teşekkür ederim. kyuvarlada negatif sayılarda 0,5 ve katlarına yuvarlama sorunu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri