Bir Hücredeki Bilgiye Göre Sütun Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
MS Office 365
Herkese Merhabalar Kolay Gelsin,
Bir çalışma sayfamda oluşturduğum bilgi girişlerim var ve bu bilgi girişine göre 10 adet sayfa içerisinde çalışma bilgileri var. Bilgi girişinde belli bir bilgi giriyorum ve ilgili sayfasında bir işlem yapıyor ve oluşan sonuçları bilgi girişine kopya olarak alıyorum. Örnek olarak açıklamak gerekirse;
Bilgi Sayfasında C6 hücresine Ahmet yazıyorum aynı excel içerisinde Özet Sayfasında C7;C152 sütunundaki verileri değer kopyalama olarak kopyalayıp Bilgi sayfası içerisinde C7;C152 Sütununa bilgileri yapıştırmak istiyorum. Bilgi Sayfasında D6 Hücresine Mehmet yazıyorum aynı excel içerisinde Birim Sayfasında D7;D152 Sütununu değer kopyalayarak Bilgi Sayfasında D7;D152 Sütununa yapıştırmak istiyorum. Makro ile bunu nasıl çözebilirim yada başka bir çözümü varmı?

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Kod:
Sub KopyalaYapistir()
    Dim wsBilgi As Worksheet
    Dim wsOzet As Worksheet
    Dim wsBirim As Worksheet  

Set wsBilgi = ThisWorkbook.Sheets("Bilgi")
    Set wsOzet = ThisWorkbook.Sheets("Özet")
    Set wsBirim = ThisWorkbook.Sheets("Birim")

If wsBilgi.Range("C6").Value = "Ahmet" Then       
        wsOzet.Range("C7:C152").Copy
        wsBilgi.Range("C7:C152").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    End If  

If wsBilgi.Range("D6").Value = "Mehmet" Then       
        wsBirim.Range("D7:D152").Copy
        wsBilgi.Range("D7:D152").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    End If  

Application.CutCopyMode = False
End Sub
Sayfaların adlarını (Bilgi, Özet, Birim) kendi dosyanızdaki sayfa adlarına göre değiştirin.
Eğer C6 ve D6 hücrelerindeki girdiler başka isimlerle çalışacaksa, If koşullarını buna göre güncelleyin.
Kopyalanacak veya yapıştırılacak hücre aralıklarını (C7:C152, D7:D152) kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın.

Formülle isterseniz

=EĞER(Bilgi!C6="Ahmet";Özet!C7;"")

Bu formülü Bilgi!C7 hücresine yazarsanız, C6'da "Ahmet" varsa Özet sayfasındaki C7 değerini getirir. Ancak bu, her hücre için formül yazmayı gerektirir ve büyük veri aralıklarında pratik olmayabilir.

Örnek dosya paylaşırsanız daha kolay çözüm olur

Excel Vers. ve Dili
MS Office 365
çok teşekkür ederim. örnek dosya oluşturayım