• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreye yazılan bir yazıda enter tuşlandığında istediğim ek bir yazı eklensin

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar. A1 sütununda her hücresine yazılacak okul isimlerinde enter tuşuna basıldığında ilkokulu yazısının otomatik eklenmesini iastiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Then Exit Sub
    If InStr(1, Replace(Replace(Target.Value, "i", "İ"), "ı", "I"), "İLKOKULU", vbTextCompare) > 0 Then Exit Sub
    Target.Value = Target.Value & " İLKOKULU"
End Sub

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Then Exit Sub
    If InStr(1, Replace(Replace(Target.Value, "i", "İ"), "ı", "I"), "İLKOKULU", vbTextCompare) > 0 Then Exit Sub
    Target.Value = Target.Value & " İLKOKULU"
End Sub

korhan ayhan hocam aşagıdaki linkte eger ile ilgili bir soru sordum bakabilirmisniz ...tşkler

http://www.excel.web.tr/f14/excel-eoer-formulu-hk-t158844/sayfa5.html#post866756

Korhan Bey kod kullanmadan formülle ya da excel içinde farklı bir ayarla yapılamaz mı? Mesela; a sütünunu seçip hücreleri biçimlendir den sayı bölümünde isteğe uyarlanmış dediğimizde tür kısmına * boşluk 0(sıfır) boşluk "ilkokulu" dersek sadece sayı yazarsak otomatik olarak ilkokulu yazıyor. yazı yazıp enter dediğimizde işlem yapmıyor. yazı yazdığımda da ilkokulu yazısının yazılmasını istiyorum.Teşekkürler.

Değerli arkadaşlar biraz araştırdım ve öğrendim. Hangi sütunda uygulanacaksa o sütun ya da hücreler seçilir. sağ tıkla hücreleri biçimlendirden isteğe uyarlanmış diyoruz. Ordan da tür kısmına @ "İLKOKULU" diyoruz. İyi çalışmalar...

Geri