• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreye veri girildiğinde otomatik süzme

Dosyanızı inceledim. İstediğiniz işleme göre verileri bir form üzerinde görüntülemek mantıklı gibi geldi.

Sizin içinde uygunsa çalışmanızı bu şekilde düzenleyelim.

Senaryo şu şekilde olacak;

D ya da E sütununda bir hücre seçtiğinizde otomatik form açılacak. Bu sorun olursa hücreye çift tıkladığınızda açılmasını da sağlayabiliriz.
Daha sonra isim ya da açıklama girerek arama yapacaksınız.
Form üzerindeki listbox nesnesinde yazdığınız kritere uygun veriler listelenecek.
Siz göz kontrolünüzü yapacaksınız.
Kayıt işlemi uygunsa işleme devam et diyeceksiniz. Eğer kayıt uygun değilse işlemi iptal et deyip başka işleme devam edebileceksiniz.

Tamam korhan bey uygun benim icin. Hucreyi cift tiklamak ya da klavyeden kisa yol tusu atamak sanirim daha iyi olur. Calismalariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Korhan bey bakabildiniz mi acaba. Baya merak ediyorum olacak mi acaba diye:)

Çok yoğun bir gün geçirdim. Akşam evden bakmaya çalışırım.

Bakıyorum dosyanıza...

teşekkür ederim üstad eline sağlık yalnız ad soyad ile açıklama kısmında biraz daha fazla karakter görebilir miyim. bir de çıkış tuşuna basınca çıkmıyor. çıkış için esc tuşunu kullanabilir miyim. ve forma girmek için iki kere tıklamanın yanında bir de kısayok tuşu olur sa çok güzel olur.

zaman ayırdığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. gerçekten çok iyi yapmışsınız.

Üstteki mesajımdaki dosyayı istekleriniz doğrultusunda güncelledim.

Kısayol tuşu olarak F12 tuşunu ayarladım.

Umarım işinize yarar...

çok teşekkürler korhan bey. Son bir şey isteyip sizi rahat bırakacağım:) arama formunda seçtiğim satırı kopyalayıp exceldeki normal satıra yapıştırabilir miyim?

Ben arama işleminde sadece bazı alanları listeletmiştim. Görünen verileri aktarmak yeterli midir?

Yapacağım işlem;

Arama yapacaksınız. Veriler listelenecek. Siz istediğiniz satıra çift tıkladığınızda sayfadaki ilk boş satıra aktarılacak.

Tarif ettiğim şekilde üstteki dosyayı güncelledim. İnceleyiniz.

Sağolun Korhan Bey. Ben hepsini görüntülemek için deneme yanılma yaparım sizin yazdığınız kodlarda. yapamazsam size tekrar dönerim. Çok teşekkür ederim. beni büyük bir zahmetten kurtardınız. iyi çalışmalar.

Korhan bey biliyorum vaktinizi alacak ama maalesef ekte gonderdigim dosyayi ben uyarlayamadim sizin yaptiginiz kodlara. Sizden ricam gonderdigim dosyayi duzenleyebilir misiniz. Kolay gelsin

Merhaba. Korhan bey dosyaya tekrar bakabilir misiniz?

çok teşekkür ederim korhan bey sağolun tam istediğim gibi olmuş elinize sağlık. Siz gerçek bir profesyonelsiniz. Tekrar teşekkürler. YALNIZ HÜCRELERDE FORMÜL OLDUĞU ZAMAN TUTUYOR TABLONUN EN ALTINDAKİ BOŞ SATIRA YAPIŞTIRIYOR. BUNU ÖNLEYEBİLİR MİYİZ

Son düzenleme:
Geri