• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreye makro atamak

Merhabalar ben makro kullanımında oldukça yeni sayılırım. Yazmış olduğum bir makroyu belli bir sütundaki hücrelere atamak istiyorum. Hücrelere çift tıklayarak giriş yapıldığı takdirde o makronun çalışmasını sağlaya bilirmiyiz. Þimdiden tüm ilgilenenlere teşekkür ederim. :D

Sn AYBARS MENDİ

Aşağıdaki kodu hücrelere çift tıklayacağınız sayfanın kod sayfasına yazın. Kod içindeki "......." yazılı alana kendi kodlarınızı kopyalayın. Hücreleri çift tıkladığınızda işlem gerçekleşecektir.

selamlar

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
'.......
End Sub

Teşekkür ederim bu bilgi için.

Ama bu işlemi yalnızca C sütununda yapmak istiyorum ve biraz ters tarif ettim galiba herhangi bir şekilde hücreye giriş yapılmaya çalışıldığı zaman (F2 tuşu, veri girişi ve çift tık ile)gerçekleştirmesini istiyorum. Yani o hücreye hiç bir şekilde müdehale edilemesin makro dışında.

Tekrar Teşekkürler

Sadece C kolonundaki bir hücreye veri girişi olursa veya çift tıklanırsa bu durumda çalışacak makronuzu aşağıdaki iki kodun "......." yazan yerine kopyalayın.

çift tıklama ile çalıştırmak için

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If ActiveCell.Column = 3 Then
'........
End If
End Sub

hücredeki değer değişince çalıştırmak için

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If ActiveCell.Column = 3 Then
'........
End If
End Sub

her iki koduda ilgili sayfanın kod sayfasına yazınız.

selamlar

sadece e1:d8 birleşik hücresine çift tıklayarak

Kod:
Application.Dialogs(xlDialogInsertPicture).Show
koduyla resim ekleme penceresini açmak için nasıl bir kod eklememiz gerekiyor

Geri