• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücreye Hem Formül Atama Hem de Elle Veri Girişi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Kullanılan kablonun kesitine ve uzunluğuna göre kablo direncini hesaplayıp ona göre gerilim düşümü hesabı yapan bir excel sayfası var elimde. Fakat bazen kullanılan kablonun özdirenci formüldekinden farklı olabildiği için kesite göre direnç hesabı yapılabilen hücreye elle veri girişi de yapmak istiyorum.
Fakat elle veri girdiğimde formül siliniyor.

Kullandığım excel dosyasını düzenlemelere karşı kilitliyorum ve formülleri kullanıcının tekrar girmesini ya da düzenlemesini istemiyorum.

Bunu Scenario Manager ile yapmaya çalıştım ve elle ya da otomatik veri girişi için iki düğme koydum fakat scenario manager içerisinde formül kullanılamıyor. Bunu yapmanın başka bir yolu var mıdır?

İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba,

Yardımcı hücre kullanmanızın bir sakıncası yoksa çözüm bulabiliriz.

Bunun için dosyanızın bir örneğini paylaşım sitelerine yükleyip linkini paylaşınız.

Bahsettiğim dosya staj yaptığım şirkete ait olduğu için burda paylaşamıyorum. Fakat kendim yeni bir dosya hazırladım;

https://drive.google.com/open?id=0B2vbY-Gpad39OWNpSFdPRmJrSlE

Buradaki B2 hücresi A2 hücresine girilen kesite bağlı. Benim istediğim ise A2 hücresine kesit girilmediğinde B2 hücresine el ile değer girilebilmesi. Fakat A2'ye tekrar kesit girdiğimde B2'nin tekrar aynı formülle hesaplanabilmesi.

Düzenleme: Kullandığım dosyanın formatını değiştirmek istemediğimden yardımcı hücre kullanılmadan yapılabilmesi daha iyi olur

Son düzenleme:
Yardımcı hücre istemiyorsanız bu tarz işlemler makro ile yapılabilir.

Nasıl yapıldığını tarif edebilir misiniz peki ya da eklediğim dosyada yapabilir misiniz?

Yardımınız için çok teşekkür ederim, sağolun

Örnek dosyanız ektedir.

Kod A-B sütunlarına göre çalışır.

Harici Link (Silinebilir) ; http://www.dosya.tc/server9/fkihkf/Ses_Kablosu_Gerilim_Dusumu_Hesabi.rar.html

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A2:A" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Target.Next.Formula = "=(1.72*10^(-8))/(" & Target.Address(0, 0) & "*10^(-6))"
    End If
End Sub

Formülü bir sonraki hücreye değil de sağ alt çaprazındaki hücreye uygulamak için bu kodu nasıl düzenlemeliyim?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A2:A" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Value <> "" Then
        Range("B3").Formula = "=(1.72*10^(-8))/(A2*10^(-6))"
    End If
End Sub

Bu şekilde çözdüm sorunumu teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri