• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücreden Aldığımız değerin yanına sayı getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhabalar,

Girdiğimiz stok kodunun bir başka hücreye yanında otomatik sayı vererek nasıl getirtebiliriz acaba?

Örnek tabloda da göreceğiniz üzere Bir stoğumuz var Stok kodunu girdikten sonra aşağıdaki hücredeki renk kodu yerine renk adı varsa renk kodu yukarıda ki stok kodu ile birlikte gelsin istiyorum.

Şöyleki ;

Ana stok kodumuz 201004

Aşağıda ki eğer renk adı varsa ; renk koduna 201004-01 olarak gelsin

Göndermiş olduğum tabloda daha detaylı ne demek istediğimi anlayacaksın.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kitap1.xlsx - 12 KB

Merhaba.
Bütün stok kodlarını girip daha sonrasında tamamının aşağıda renklere göre sıralanmasını mı istiyorsunuz yoksa her bir stok kodu girdiğinizde sadece onun aşağısında mı sıralansın?

Merhaba.
Bütün stok kodlarını girip daha sonrasında tamamının aşağıda renklere göre sıralanmasını mı istiyorsunuz yoksa her bir stok kodu girdiğinizde sadece onun aşağısında mı sıralansın?

Evet her stok kodu girildiğinde sadece onun aşağısında ki sıralansın istiyorum

Merhabalar,

Ana kodumuz 201004 diyelim

201004-01
201004-02

olarak otomatik vermesini istiyorum.

Ama renk adı varsa o hücrede renk adı yazılı ise.

Merhaba.

-- Aşağıdaki formülü B5 hücresine uygulayın ve aşağı doğru yeterince satıra kopyalayın,
-- B5 hücresini kopyalayıp E5, H5 ve K5'ten itibaren de yeteri kadar aşağı doğru yapıştırabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](C5="";"";B$3&"-"&[COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="Red"]SATIRSAY[/COLOR]($B$5:B5);"00"))

Merhaba.

-- Aşağıdaki formülü B5 hücresine uygulayın ve aşağı doğru yeterince satıra kopyalayın,
-- B5 hücresini kopyalayıp E5, H5 ve K5'ten itibaren de yeteri kadar aşağı doğru yapıştırabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](C5="";"";B$3&"-"&[COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="Red"]SATIRSAY[/COLOR]($B$5:B5);"00"))

Sevgili Ömer BARAN,

Çok teşekkür ederim. Ellerine yüreğine sağlık.

Sayın Ömer BARAN,

Ben bu tabloyu farklı şekilde kullanmak istiyorum bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Ana stok kodu olacak yan hücresine alt stok kodlarını alt alta aşağıya doğru sıralayacağım ama her stok kodu değiştiği zaman numaramız 01 den başlaması gerekiyor.

Örnek dosyada yapmak istediğimi formülle yapmak istiyorum.

renk beden çalışma.xlsx - 26 KB

Deneyiniz.

DİZİ formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

I3 hücresine uygulayınız.
Kod:
=EĞER(J3="";"";ARA(2;1/(H$3:H3<>"");H$3:H3)&"-"&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"00");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(I$2:I2;6)=TEMİZ(ARA(2;1/(H$3:H3<>"");H$3:H3));1;0))+1;"00")))

Deneyiniz.

DİZİ formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

I3 hücresine uygulayınız.
Kod:
=EĞER(J3="";"";ARA(2;1/(H$3:H3<>"");H$3:H3)&"-"&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"00");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(I$2:I2;6)=TEMİZ(ARA(2;1/(H$3:H3<>"");H$3:H3));1;0))+1;"00")))

Sevgili Korhan Ayhan,

Çok teşekkür ederim. Sen bir dahisin allah razı olsun. Büyük bir dertten kurtardın.

Aynı formülü kullanarak otomatik kod bile verebilirim sanırım.

Grup adlarına göre stok kodu verebilirmiyiz peki aynı mantıkla.

Mesela grup kodumuz 101

stok kodumuz 101001 olacak

her grup kodu değiştiğinde 001 den başlaması gerekiyor bununda

gönderdiğim dosya ekinde detaylar mevcuttur

bunda da koşulumuz grup kodu varsa kodlamayı yapsın

bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.

stok kod çalışma.xlsx - 20 KB

Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

F3;

Kod:
=ARA(2;1/(D$3:D3<>"");D$3:D3)&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"000");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(F$2:F2;3)=TEMİZ(ARA(2;1/(D$3:D3<>"");D$3:D3));1;0))+1;"000"))

Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

F3;

Kod:
=ARA(2;1/(D$3:D3<>"");D$3:D3)&EĞER(SATIR()=3;METNEÇEVİR(1;"000");METNEÇEVİR(TOPLA(EĞER(SOLDAN(F$2:F2;3)=TEMİZ(ARA(2;1/(D$3:D3<>"");D$3:D3));1;0))+1;"000"))

Sayın Korhan Ayhan,

Çok çok teşekkür ederim.

Allah senden razı olsun.

Fazlasıyla işimi gördü.

Sadece Grup kodu boş işe veri yoksa kod vermemesi için ne yapabiliriz acaba?

Geri