• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücredeki yazıyı kontrol etme gibi bişey

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
1. sayfadaki A1 de M. SAHİN yazıyor ise 2. sayfada B2 ye 7 değil ise boş bırakıcak. Aynı zamanda 1. sayfadaki A3 de M. SAHİN yazıyor ise B2 ye 3 değil ise boş bırakıcak. Bu formülü nasıl yazabilirim. İnşallah anlatabilmişimdir.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(Sayfa1!A1="M. SAHİN";7;EĞER(Sayfa1!A3="M. SAHİN";3;""))

Çok teşekkür ediyorum bu mükemmel şekilde oluyo fakat benim bir problemim daha var hatta iki problemim bu formulü şöyle kullanmak istiyorum. Örneğin sayfa 1 de A1 de değilde A1 den G1 e kadar olan hücrelerde M. SAHİN var ise şeklinde. Yani Sadece A1 veya A3 şeklinde değilde belli bir aralıktaki hücrelerde var ise şeklinde. İkincisi A1 de var ise 7 A3 te var ise 3 yazdırdık fakat ikisindede var ise 7+3=10 yazmasını sağlayabilirmiyiz. Farkındayım karışık ve meşakkatli oldu şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Küçük bir örnek dosya eklermisiniz. Bu şekilde ne yapmak istediğinizi anlayamadım.

Normalde EĞERSAY ile aralıktaki veri saydırılıp istediğiniz işlem yapılabilir. Fakat toplasın ifadesini ekleyince durum değişir. Bu sebeple örnek dosya eklemenizi talep ettim.

Şöyle bir durum var diyelim ki 1. KİŞİ için
1.sırayı ve 3. sırayı tarayacak
sadece 1. sırada var ise 7 yazacak
sadece 3. sırada var ise 3 yazacak
iki sırada birden var ise 7+3 yapıp 10 yazacak
iki sırada da yok ise boş bırakacak yada 0 yazacak.
Sonucu 2.sayfadaki listeye yazacak.

Ekli dosyalar

EĞERSAY tiyosundan yola çıkarak yazdım işe yarıyor. Fakat yeni bir sorun var bu formülü sağa doğru çektiğimde formülde bulunan sütun harfleri artıyor ben satır sayılarının 3 er artmasını istiyorum.
Yani örneğin A1 yazyor formülde bir hücre yana çektiğimde A4 olmasını istiyorum böyle birşey mümkünmü yoksa her hücre için tek tek değiştirmemmi gerekli.

Kod:
=EĞER(VE(EĞERSAY(Sayfa1!C2:F2;"1.KİŞİ");EĞERSAY(Sayfa1!C4:F4;"1.KİŞİ"));10;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!C2:F2;"1.KİŞİ");7;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!C4:F4;"1.KİŞİ");3;"")))

Merhaba,

Sütunları sabitlemek için "$" işaretini kullanmalısınız.

Örnek;

Kod:
$C1:$C5

C sütunu sabittir.

Ekteki örnek dosyayı inceleyin. İşinizi kolaylaştıracak daha dinamik bir formül oluşturdum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Süper dediğiniz gibi sizin yazdığınız daha dinamik
şimdi benim bu komutları öğrenmem gerekecek :)
Çok teşekkür ederim.

Ben bu formülü başka dosyada çalıştırmak istedim ama #DEĞER! yazıyor bir türlü bulamadım nedeni nedir. Ayrılmış isimli sayfada EKİM sayfasında tek hücrede yazılmış isimleri hücrelere bölüyorum Sonuç sayfasında da bu formülü kullanmak istedim ama bir türlü çıkamadım işin içinden.

Ekli dosyalar

tamamdır sorunu çözdüm

Geri