- Excel Vers. ve Dili
- 2003-2007
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Günaydın değerli arkadaşlar.
Satır renklendirme ile ilgili örnekte sorumu cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder,saygılar sunarım.
=$E1="YEŞİLÜZÜMLÜ"
=$E1="GÜMÜŞSU"
=$E1="AKÇAOVA"
İhsan Bey,çok teşekkür ediyorum.Ancak,YEŞİLÜZÜMLÜ,GÜMÜŞSU ve AKÇAOVA sadece birer örnek.Bunlar değişken.Muğlanın Aydının ve Denizlinin başka beldelerini de yazdığımda aynı rengi almalı.Yani YEŞİLÜZÜMLÜ yerine mesela KEMER yazdığım da da yine Muğlaya bağlı olduğu için yeşil rengi almalı.Umarım açıklayabilmişimdir.Bu arada Cumanız mübarek olsun.a:f sütunlarını seçin
biçim koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
yeşilüzümlü için
bunu yazın ve biçimi ayarlayın.Kod:=$E1="YEŞİLÜZÜMLÜ"
gümüşsu için
bunu yazın ve biçimi ayarlayınKod:=$E1="GÜMÜŞSU"
akçaova için
bunu yazın ve biçimi ayarlayın.Kod:=$E1="AKÇAOVA"
not : 2003'te 3'den fazla koşul kullanamazsınız.
İhsan Bey,dosyanızda yazdığınız ile şimdi yazdığınız farklı
tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz y7ardımcı olmaya çalışırım
İhsan Bey,
Görev gereği araziye gittiğim için mesajınızı ancak şimdi,cevaplayabiliyorum,bunun için özür diliyorum.Aslında yazdıklarımda bir farklılık yok.3 ilin (AYDIN-DENİZLİ-MUĞLA) 100 civarında beldesi var.Veri-Doğrulama-Liste yöntemi ile oluşturduğum oklarla belde ismini seçiyorum.Düşeyara formülü ile o beldenin bağlı olduğu ilçe ve il otomatikman hücrelerinde yazıyor.İşte bu aşamada o satırın Muğla ili için yeşil,Denizli için mavi,Aydın için ise Sarı renkle boyanmasını istiyorum.Burada kriter olarak il adını da alabiliriz.Yani MUĞLA yazdığı anda renk yeşil yazı beyaz olmalı.İyi geceler diliyorum.
=VE($E1<>"";$A1="MUĞLA")
=VE($E1<>"";$A1="DENİZLİ")
=VE($E1<>"";$A1="AYDIN")
Selamün Aleyküm İhsan Bey Kardeşim,merhaba
sorun değil
önce A ile F sütunu seçiniz.
muğla içinbiçim'i ayarlayın.Kod:=VE($E1<>"";$A1="MUĞLA")
denizli içinbiçim'i ayarlayınKod:=VE($E1<>"";$A1="DENİZLİ")
aydın içinbiçim'i ayarlayınKod:=VE($E1<>"";$A1="AYDIN")
Selamün Aleyküm İhsan Bey Kardeşim,
Verdiğiniz formülleri uyguladım.Önce sonuç alamamıştım.Ancak,hücre seçimini yanlış yaptığımı farkettim,düzelttim ve sonuç aldım.Çok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun.Hayırlı günler...