• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücredeki koşula göre,satır renklendirme.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Günaydın değerli arkadaşlar.
Satır renklendirme ile ilgili örnekte sorumu cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder,saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Günaydın değerli arkadaşlar.
Satır renklendirme ile ilgili örnekte sorumu cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.Teşekkür eder,saygılar sunarım.

a:f sütunlarını seçin
biçim koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
yeşilüzümlü için
Kod:
=$E1="YEŞİLÜZÜMLÜ"
bunu yazın ve biçimi ayarlayın.
gümüşsu için
Kod:
=$E1="GÜMÜŞSU"
bunu yazın ve biçimi ayarlayın
akçaova için
Kod:
=$E1="AKÇAOVA"

not : 2003'te 3'den fazla koşul kullanamazsınız.

a:f sütunlarını seçin
biçim koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
yeşilüzümlü için
Kod:
=$E1="YEŞİLÜZÜMLÜ"
gümüşsu için
Kod:
=$E1="GÜMÜŞSU"
bunu yazın ve biçimi ayarlayın
akçaova için
Kod:
=$E1="AKÇAOVA"

not : 2003'te 3'den fazla koşul kullanamazsınız.
İhsan Bey,çok teşekkür ediyorum.Ancak,YEŞİLÜZÜMLÜ,GÜMÜŞSU ve AKÇAOVA sadece birer örnek.Bunlar değişken.Muğlanın Aydının ve Denizlinin başka beldelerini de yazdığımda aynı rengi almalı.Yani YEŞİLÜZÜMLÜ yerine mesela KEMER yazdığım da da yine Muğlaya bağlı olduğu için yeşil rengi almalı.Umarım açıklayabilmişimdir.Bu arada Cumanız mübarek olsun.

dosyanızda yazdığınız ile şimdi yazdığınız farklı
tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz y7ardımcı olmaya çalışırım

Hayırlı Geceler

dosyanızda yazdığınız ile şimdi yazdığınız farklı
tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz y7ardımcı olmaya çalışırım
İhsan Bey,
Görev gereği araziye gittiğim için mesajınızı ancak şimdi,cevaplayabiliyorum,bunun için özür diliyorum.Aslında yazdıklarımda bir farklılık yok.3 ilin (AYDIN-DENİZLİ-MUĞLA) 100 civarında beldesi var.Veri-Doğrulama-Liste yöntemi ile oluşturduğum oklarla belde ismini seçiyorum.Düşeyara formülü ile o beldenin bağlı olduğu ilçe ve il otomatikman hücrelerinde yazıyor.İşte bu aşamada o satırın Muğla ili için yeşil,Denizli için mavi,Aydın için ise Sarı renkle boyanmasını istiyorum.Burada kriter olarak il adını da alabiliriz.Yani MUĞLA yazdığı anda renk yeşil yazı beyaz olmalı.İyi geceler diliyorum.

İhsan Bey,
Görev gereği araziye gittiğim için mesajınızı ancak şimdi,cevaplayabiliyorum,bunun için özür diliyorum.Aslında yazdıklarımda bir farklılık yok.3 ilin (AYDIN-DENİZLİ-MUĞLA) 100 civarında beldesi var.Veri-Doğrulama-Liste yöntemi ile oluşturduğum oklarla belde ismini seçiyorum.Düşeyara formülü ile o beldenin bağlı olduğu ilçe ve il otomatikman hücrelerinde yazıyor.İşte bu aşamada o satırın Muğla ili için yeşil,Denizli için mavi,Aydın için ise Sarı renkle boyanmasını istiyorum.Burada kriter olarak il adını da alabiliriz.Yani MUĞLA yazdığı anda renk yeşil yazı beyaz olmalı.İyi geceler diliyorum.

merhaba
sorun değil
önce A ile F sütunu seçiniz.
muğla için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="MUĞLA")
biçim'i ayarlayın.
denizli için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="DENİZLİ")
biçim'i ayarlayın
aydın için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="AYDIN")
biçim'i ayarlayın

merhaba
sorun değil
önce A ile F sütunu seçiniz.
muğla için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="MUĞLA")
biçim'i ayarlayın.
denizli için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="DENİZLİ")
biçim'i ayarlayın
aydın için
Kod:
=VE($E1<>"";$A1="AYDIN")
biçim'i ayarlayın
Selamün Aleyküm İhsan Bey Kardeşim,
Verdiğiniz formülleri uyguladım.Önce sonuç alamamıştım.Ancak,hücre seçimini yanlış yaptığımı farkettim,düzelttim ve sonuç aldım.Çok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun.Hayırlı günler...

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm İhsan Bey Kardeşim,
Verdiğiniz formülleri uyguladım.Önce sonuç alamamıştım.Ancak,hücre seçimini yanlış yaptığımı farkettim,düzelttim ve sonuç aldım.Çok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun.Hayırlı günler...

rica ederim
:yazici:

Geri