- Excel Vers. ve Dili
- 2003 Tr
Benim sorunum bir hücredeki istenmeyen verilerden kurtulmak. Konu şöyle, Barkod numarasına göre ürün bilgisi ekrana geliyor ancak burada istemediğimiz en, boy, yükseklik bilgileri mevcut. ( 23x45x145 CM ) Bu bilgiler ürün adından sonra geliyor ancak değişken uzunlukta ürün isimleri ve boşluklar olduğu için bu elemine etmek istediğimiz verileri atmamız zorlaşıyor. 2007 Office Tr ile çalışarak YERİNEKOY formülü kullanılarak başarılı olduk ancak bu formül 2003 Tr Office ile çalışmıyor. ( Uyumluluk Paketi Yüklü ) Metni sütunlara bölme + Parçaal + Metni Sayıya Dönüştür vb. formüller ve bolca ek hücre aktarımları ile bir yere kadar sorun çözüldü. Son olarak; farklı derecelerde elemine edilmiş sonuçlar yan yana hücrelerde bulunuyor. Bize en uygun olan sonuç ayrı bir hücrede rakamsal değerle gösteriliyor. Örnek: A1 hücresi değeri 2 diyelim. Daha önce bahsettiğim farklı oranlarda elemine edilmiş sonuçlar içinde almak istediğimiz değer A1 hücresinde yazılı olan 2. hücre yani; C1 hücresindeki değer ( buradaki değer de asıl ulaşmak istediğimiz değeri bulacak olan formül ). Bizim istediğimiz, A1 hücresinin verdiği ( 2 ) değerinin karşılığı olan hücredeki formülü alıp belirlenen başka bir hücreye yapıştırması. Dolayısıyla, bu hücre de görevini yapıp asıl ulaşmak istediğimiz elemeyi yapacak.
Yani Sonuç;
Bundan;
İkili Koltuk Meşe Beyaz 12x45x250 CM
Buna;
İkili Koltuk Meşe Beyaz
dönecek. Şimdi çok şey mi istiyorum?
Not: EĞER formülü kullanarak; Eğer( A1=2 şu satırdaki formülü Eğer(A1=3; şu hücredeki formülü kullan ... diyerek denedik ama yaklaşık 7-8 ayrı olasılık olunca iç içe EĞER formülü de işe yaramadı. Daha doğrusu 2003 Tr Office desteklemedi.
Çok acil yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler
Yani Sonuç;
Bundan;
İkili Koltuk Meşe Beyaz 12x45x250 CM
Buna;
İkili Koltuk Meşe Beyaz
dönecek. Şimdi çok şey mi istiyorum?
Not: EĞER formülü kullanarak; Eğer( A1=2 şu satırdaki formülü Eğer(A1=3; şu hücredeki formülü kullan ... diyerek denedik ama yaklaşık 7-8 ayrı olasılık olunca iç içe EĞER formülü de işe yaramadı. Daha doğrusu 2003 Tr Office desteklemedi.
Çok acil yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler