• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücredeki iki veriyi toplatmak ve bir hücreye iki değer girdirme..yardım

Excel Vers. ve Dili
2003 vba
slm arkadaşlar bir hücrede iki değer var ; örneğin : a1 hücresinde
1263~1500 değeri bu iki değerin "~" işaretini sabit kabul edip öncesi ve sonrasını toplanmasını istiyorum. yardımlarınız için teşekkür ederim .Ayrıca makroda bir hücreye iki değer girdirmeye çalışıyorum .Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu değerin A1 hücresinde olduğunu kabul edersek aşağıdaki formül işinizi görür
Kod:
=KIRP(SOLDAN(A1;BUL("~";A1)-1))+KIRP(SAĞDAN(A1;BUL("~";A1)-1))

Peki A1 hücresinde 1263+1500 yazıyorsa ve biz bunun toplanmasını istiyorsak

=KIRP(SOLDAN(A1;BUL("~";A1)-1))+KIRP(SAĞDAN(A1;BUL("~";A1)-1))

formülündeki ~ işareti değiştirip + yapsak olur mu , yoksa bunun daha basit , akılda kalıcı bir formülü var mıdır değerli Evren Gizlen?

Değerli Ali ekler silinmiş ne yazık ki..

öğrenmek istediğim şu:
A sütunundaki hücrelerde örnek A1 de

356+368+80 i

formülle toplamak

ve

887-263-10

formülle çıkartmak.

Sizlerin sayesinde formülleri öğreniyoruz yavaş yavaş. :)

Teşekkür ederim iki işlemi de makrolu yapabiliyoruz. Peki benim kendi excel dosyam üzerinde bu iki işlemin formülle yapılması mümkün müdür? Yani formülü yazıp hemen toplamak veya çıkartmak isterim değerli Ali.

Çünkü her seferinde tek tek formül çubuğundaki = işaretine basıyorum ..

Teşekkür ederim iki işlemi de makrolu yapabiliyoruz. Peki benim kendi excel dosyam üzerinde bu iki işlemin formülle yapılması mümkün müdür? Yani formülü yazıp hemen toplamak veya çıkartmak isterim değerli Ali.

Çünkü her seferinde tek tek formül çubuğundaki = işaretine basıyorum ..

Fonksiyonu tavsiye etmem biraz uzun olur. Kullanıcı tanımlı fonksiyonu kullanırsanız. = yazmanızada gerek kalmaz. Hemen yan hücrede görürsünüz.

merhaba

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Top = [a1].Text
[b1] = Evaluate(Top)
End Sub

ya da

Kod:
Sub topla_çıkar()
ss = Cells(65536, 1).End(3).Row
For i = 1 To ss
Top = Cells(i, 1).Text
Cells(i, 2) = Evaluate(Top)
Next
End Sub

syn Ali bey'den (ç)alıntıdır.

Yine de mümkünse basit toplama ve çıkarma işleminin formülünü yazar mısınız değerli Ali.

ben de formülü alt alta kopyalayıp kolayca işlemimi yapmış olurum.

toplama için örnek: A sütununda

150+47+12

bunun gibi onlarca..

...........
çıkarma için örnek

A sütununda

150-47-12

gibi ve bunun gibi onlarca...

Teşekkürler değerli üstadım uzmanamele fakat formül rica ediyorum. (Bu işimi biraz daha hızlandıracaktır.)

Değerli arkadaşlarım bilgisayarın başında formülleri yazmanızı bekliyorum .. :)

Arkadaşlar hevesle bekliyorum toplama ve çıkarma formüllerini :)

Arkadaşlar formülü deneme yanılmayla bulmaya çalışıyorum ama gidişat yolu

=A1+A1+A1

bunun gibi bir şey mi oluyor?

(3 rakam da A1 hücresinde olduğu için tahminen böyledir diye düşündüm..)

Toplama işlemi olduğuna göre aralarında + işareti olmalı. üç rakam da A1 hücresinde olduğuna göre A1 işareti de olmalı formülde. Ama gerisini bilemiyorum.

Tahmin etmeyle de bulunacak gibi değil..

Bu biraz karmaşık bir durum.VBA ile bile öyle.Bazı yerlerde + olabilir bazı yerlerde Eksi olablilir.VBA'da bile bunun için bir hazır fonksiyon yok.Benim bildiğim kadarı ile.Tek tek döngüye giricen falan,filan uzun hikaye.En iyisi siz böyle yapacağınıza O hücrenin başına direk = koyun veya bu değerleri ayrı ayrı hücrelere yazın.Excelde bill amca bize 256(2003 ve öncesi için) sütun vermiş değilmi.Sonra onlar bize küserler.Biz buradayız bizi niye kullanmıyorsunuz derler.:cool:

Arkadaşlar formülü deneme yanılmayla bulmaya çalışıyorum ama gidişat yolu

=A1+A1+A1

bunun gibi bir şey mi oluyor?

(3 rakam da A1 hücresinde olduğu için tahminen böyledir diye düşündüm..)

Toplama işlemi olduğuna göre aralarında + işareti olmalı. üç rakam da A1 hücresinde olduğuna göre A1 işareti de olmalı formülde. Ama gerisini bilemiyorum.

Tahmin etmeyle de bulunacak gibi değil..

Tahmin ile bulunmaz biraz uzun olacağını söylemiştim.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(A1;"+";YİNELE(" ";UZUNLUK(A1)));1+((SATIR(DOLAYLI("$1:"&(1+UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"+";"")))))-1)*UZUNLUK(A1));UZUNLUK(A1))))

olarak deneyiz.

Hepsinin arasında + işareti olmalıdır.

.

Diğer alternatif

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(A1;"+";YİNELE(" ";1024));1+((SATIR(DOLAYLI(1&":"&1+UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"+";""))))-1)*1024);1024)))

Değerli Ali ve Evren Gizlen öncelikle teşekkür ederim. İnanırmısınız bir basit toplama işleminin formülünün bu kadar uzun olacağını hiç ummazdım. Zaten bilseydim siz değerli arkadaşları da bu kadar uğraştırmazım. Ben

"basit bir formüldür ; ve günlük hayatta sürekli kullanabiliriz" diye düşünmüştüm.

17. mesajdaki formül toplama işleminin sonucunu vermedi. (Belki iki karakter arasında bir boşluk veya eksik bir işaret olmuş olabilir. İnsan bu kadar uzun bir formülü bakarak yazsa bile hata yapabilir

18. mesajdaki formül 156+18+1785 i doğru topladı.

Çıkarma işlemini sormayacağım bile. Zaten her soru soruşumuzda iyice eziliyoruz :)

Kuru kuru teşekkür etmekten başka ve kurallara uymaktan başka yaptığımız bir şey de yok :)

Değerli arkadaşlar. Ben toplama işlemlerinde malum formül çubuğundaki = işaretini çok kullanıyorum. Fakat bu "eşittir" işareti çok küçük olduğu için fare kayabiliyor. Ve boşta basmış oluyorum.

Sorum şu : Bu = işareti , özelleştirme komutlarında olduğu gibi ayrı bir düğmeye atanabilir mi? Yani daha büyük bir düğme haline getirilebilir mi?

Ben özellikle "özelleştirme" ayarlarından araç çubuğunu kendime göre uyarlamayı çok kullanıyorum. Yani bu = işaretini de araç çubuğunun üzerine alabilirsem oradan minik pencere haline getirip excel dosyasının istediğim yerine getirebilirim. Yani seyyar bir = işaretim olmuş olur.

Bu veya buna benzer bir seçenek mümkün mü? Yani = işaretinin düğmesinin büyüklüğü değiştirilebilir mi?

Son düzenleme:
merhaba

= işareti ile başlamanıza gerek yok, + işareti ile de başlayabilirsiniz.

Geri