• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücredeki değere göre diğer hücrenin dolgusunu değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ctnymn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,

Ekli dosyada ilerlemeye göre satırın yeşil dolgusunu sağa doğru ilerletmek istiyorum bunun içinde conditional formating kullanmayı düşündüm sorum şu ki AD-5 hücresindeki değere göre A-6 hücresindeki dolguyu yeşil yapmak istiyorum. örneği AD-5 te 10 yazıyorsa A-6 yı yeşil 20 yazıyorsa A-6 ve A-7 yeşil gibi öyle yüzde arttıkca sağa doğru ilerleticem.

Umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Verdiğiniz bilgilerde tutarsızlık var gibi. "Ad5'te 10 varsa A6'yı, 20 yazıyorsa A6 ve A7'yi yeşil gibi sağa doğru" demişsiniz. Neden A6 ve A7 ve nasıl oluyor da bunlar sağa doğru oluyor?

Örnek dosyanızı manuel olarak istediğiniz gibi biçimlendirerek düzenlemeniz iyi olur. Dosyanızda birkaç farklı durum için çözüm olsun ve o çözümün neden öyle olduğunu da açıklayın lütfen.

Merhaba,

AD deki hücrelerde yazan yüzdeliğe göre o satırın yeşil arka planını sağa doğru uzatmak yada değer neyse onda tutmak istiyorum. Ekteki gibi bir örnek hazırladım umarım açıklayıcı olur.

Ekli dosyalar

Kademe aralığı ve bunun kaç hücreye denk geleceği belli mi?Yani neden 100 olunca 29 sütun da 70 olunca 22 sütun? Hep onarlı mı olacak? Olmayacaksa ara değerler ne olacak?

Anladığım kadarıyla koşullu biçimlendirmede aşağıdaki formülü bir deneyin:

Kod:
=VE($AD5<>"";SÜTUN(A5)/SÜTUN($AD5)<=($AD5/100))

Uygulama yeri:

Kod:
$A$5:$AC$14

Malesef Sonuç alamadım birde benim office ingilizce ona göre kod verebilirseniz harika olur

İlerleme (AD) sutunundaki % lik rakamına göre misal 50 ise ilgili satırın solundaki hücrelerin yarısını yeşile çevirmek istiyorum . Misal AD sutununda 20 yazıyorsa solundaki hücrelerin 2/10 kadarını yeşile çevirmek istiyorum dolayısıyla kullanıcı oraya ilerlemeyi 80 girdiğinde ilgili satırın sol tarafındaki hücrelerin 8/10 u yeşile dönecek. 100 yazdığında ilgili satırın sol tarafındaki bütün hücreler yeşile dönecek. Bunun için birinci hücreyi seçip AD deki değer 10 ile 100 arasında ise yeşile dön ikinci hücreyi seçip AD deki değer 20 ile 100 arasında ise yeşile dön gibi bir biçimlendirme yapmak istiyorum.

İnşallah anlatabiliyorumdur.

Son düzenleme:
Öncelikle dosyanızda mevcut olan koşullu biçimlendirmeden A5:AC14 arasında olanı silin.
Bu alanı seçin
Koşullu biçimlendirmede yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin
Formül olarak aşağıdaki formülü kullanın:

Kod:
=VE($AD5<>"";SÜTUN(A5)/SÜTUN($AC5)<=($AD5/100))

İngilizcesi şöyle olmalı sanıyorum:

Kod:
=AND($AD5<>"";ROW(A5)/ROW($AC5)<=($AD5/100))

Eğer ayracınız noktalı virgül değil de virgül ise formülde ona göre düzenleme yapın.

Son mesajınızda "AD sütununun solundaki" diye belirttiğiniz için formülde AD5 değil AC5 kullandım.

Oldu sonunda teşekkür ederim.

Geri