• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücredeki belli verileri alma

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

aşağıda göründüğü gibi A sütununda her satırda bazı verilerim var.
Benim istediğim her satırı kontrol etsin. satırda Fas 0/ veya Gig 0/ ile başlayan verileri bulsun ve B sütununa yazsın.

örneğin A3 te Fas 0/17 yi alıp B sütununa alsın.Fakat satırda farkındaysanız Gig 0/0 diye bir değer daha var. ben o sondaki değerleri istemiyorum. Başta olan Fas ve Gig değerlerini B sütununa yazsın istiyorum...

NOT : eğer bu veriler alabiliyorsak bu verileri C sütununa şu şekilde yazdırabilirmiyiz. Fas 0/xx li olanları Fa0/xx, Gig 0/yy olan değerleri Gi0/yy şeklinde alabilir mi. eğer bu yapılabiliyorsa daha iyi olur. ama olmuyorsa yukarıdaki istediğim gibi olmasıda yeterli benim için

Şimdiden Teşekkür ederim

veriall.png

Aşağıda belirtilen linkte excel dosyayı indirebilirsiniz.

http://www.dosya.tc/server36/xPgrnP/verial.xlsx.html

Tamamdır kendim formülü buldum. Bu formülle En baştan Fas 0/8 veya Gig 0/1 i alabiliyorum. formül sonuna 8 i yazıyorum ki Fas 0/15 gibi 8 karakterli veriyi alsın diye. ama Fas 0/8 gibi 7 karakterli veride var. Bunuda alıyor ama bu sefer sonunda 1 hane boşluk oluyor. bu boşluğun oluşmamasını nasıl engelleriz.

=LEFT(TRIM(A2);8)

2. sorun ise Not halinde yazdığım soru .

NOT : eğer bu veriler alabiliyorsak bu verileri C sütununa şu şekilde yazdırabilirmiyiz. Fas 0/xx li olanları Fa0/xx, Gig 0/yy olan değerleri Gi0/yy şeklinde alabilir mi. eğer bu yapılabiliyorsa daha iyi olur. ama olmuyorsa yukarıdaki istediğim gibi olmasıda yeterli benim için

Örneğin : Fas 0/8 i Fa0/8 olarak yazsın.

Son düzenleme:
B2 hücresinde aşağıdaki formülü deneyip aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
=EĞER(SOLDAN(A2;22)="                 Fas 0";YERİNEKOY(KIRP(SOLDAN(A2;27));"s 0";0);EĞER(SOLDAN(A2;22)="                 Gig 0";YERİNEKOY(KIRP(SOLDAN(A2;27));"g 0";0);""))

B2 hücresinde aşağıdaki formülü deneyip aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
=EĞER(SOLDAN(A2;22)="                 Fas 0";YERİNEKOY(KIRP(SOLDAN(A2;27));"s 0";0);EĞER(SOLDAN(A2;22)="                 Gig 0";YERİNEKOY(KIRP(SOLDAN(A2;27));"g 0";0);""))

tamam bu formülle Fa0/8 ise onun sonundaki boşluğuda almıyor. Çok teşekkür ederim. bir önceki postta sordum

2. bir sorum daha var.

aşağıdaki listeyi indirip bakarsanız.

Sheet2 de. A sütununda belli numaralar var. karşısındada o portların durumları yazıyor. Sheet3 te ise bi kaç tane benzer port numaraları var.

Şimdi. sheet2 de A sütununda bulunan port örneğin Fa0/1 karşısında connected yazıyor b sütununda. C sütununa ise ben istiyorum ki eğer bu Fa0/1 yani asütunundaki veri sheet3 te varsa no yazsın eğer yoksa B sütunundaki veri olan connected yazıyorsa connected notconnect yazıyorsa onu yazsın.

örneğin Fa0/8 Sheet3 te var. o yüzden sheet2 de c sütununa Fa0/8 in karşısına "no" yazması lazım. olmasaydı Fa0/8 e karşılık B sütununda ne varsa onu yazacak.

http://www.dosya.tc/server36/jhxijq/veriallll.xlsx.html

Son düzenleme:
Aşağıdaki formülü deneyin:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sheet3!$A$2:$A$200;A2)>=1;"no";B2)

Tamam bu sorumuda şu formülle çözdüm

=IF(COUNTIF(SEP!B:B;B2);"no";C2)

Bilgileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri