• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

BİR HÜCREDE FARKLI FORMULLER KULLANMAK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
BÝR HÜCREDE FARKLI FORMULLER KULLANMAK

herkese merhaba,
yine yardıma ihtiyacım var

a1 b1 c1 d1 ve e1 hücresinden herhangibirine bir değer gireceğim.
bu değerler karşılığında a5 hücresine sonucu yazacak.
fakat eğer a1 hücresine değer girilmişse farklı formül ile,b1 e değer girilmişse farklı formül ile c1 için ayrı,d1için ayrı,e1 için ayrı yani 5 adet formül ile kontrol edilecek ve sonuç a5 e yazılacak .

nasıl yapabilirim yardımınızı bekliyorum.

Merhaba Arkadaşım

İstemiş olduğunuz formul iç içe if fonksiyonu ile gerçekleşebilecek bir formul
bu formul:
=IF(A1>0;"formul1";IF(B1>0;"formul2";IF(C1>0;"formul3";IF(D1>0;"formul4";IF(E1>0;"formul5";0)))))
Kullanmak istediğiniz formulleri ben formul1 formul2... gibi adlarla isimlendirdim.
Bu formuldeki formul1 vb adlarla isimlendiridiğim alanlara istemiş olduğunuz formulleri yazabilirsiniz.

Bilgisayarınız Türkçe ise formul karşılıkları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=129

sayın türker,

yazmış olduğunuz formül ışığında aşağıdaki formülü yazdım fakat sadece a2 ye değer girildiğinde aynısını a5e yazıyor.a2 ye değer girmeyip b2 ye yada c2,d2,e2 ye değer girdiğimizde bir şey yazılmıyor.nerede yanlışlık var acaba.
=EÐER(A2>0;A2;EÐER(B2>0;1,69336*B2;EÐER(C2>0;1000/C2;EÐER(D2>0;10000/D2;EÐER(E2>0;9000/E2;0)))))

teşekkürler

Merhaba

Benim size vediğim formulde A1 hücresinden A5 hücresine kadarki hücrelere tek bir değer girilmesi durumundageçerlidir. A2'ye değer girildiğinde A3 teki değeri tanımaz gibi bir formul.
Bu sizin isteğiniz karşılamıyor ise ne istediğinizi tam olarak örnekleme yöntemine göre anlatabilirseniz size daha fazla yardımcı olabileceğimi zannediyorum.

ben şimdi a1.b1.c1.d1.e1 hücrelerine isim verdim.a2,b2,c2,d2,e2 hücrelerine değer giriyorum.yukarıdaki formüle göre
a2 ye 50 girilirse a5 e 50 yazacak
b2 ye 50 girilirse a5 e 84,668
c2 ye 50 girilirse a5 e 20
d2 ye 50 girilirse a5 e 200
e2 ye 50 girilirse a5 e 180 yazacak.

yazacakta inat ediyor türker kardeş.kır şunun inadını

Sayın heza,
hücrelere isim verirken hücre referansı ile karışabilecek isimler kullanmayın. Excel bunların hücre adresimi yoksa isimmi olduğunu karıştırabilir.
Siz bu formülü isimsiz olarak direkt a1 - b1 olarak bir denersenzi, sanırım olacak, veya isimler hucre1,hucre2.... şeklinde değiştirin.

Umarım bu açıklama inadı kırar :)

hüseyin bey buda tutmadı nuh diyor peygamber demiyor.

dediğiniz gibi direk değerleri a1 b1 ... hücrelerine giriyorum
sonuç hüsran.
benim yazdığım formülde acayiplik varmı.

Değerleri 1. satıra yazıyorsunuz, peki formülde A2 B2 olanlar A1 B1 olarak değiştirdinizmi;

Sizin yaptığınız formülü kopyaladım, bende çalıştı.

hüseyin ve türker bey,

değer girmediğim hücrelere 0 yazdığımda formül çalışmaya başladı.
ben mesela sadece d1 e değer giriyordum diğerleri boş bırakıyordum bu nedenle çalışmıyormuş.bu olay yeni bir soru doğurdu .
mecburmuyum kardeşim diğerlerine 0 girmeye.sen ne değer veriliyorsa ona bak dimi ama.sana ne 0 dan.
değer girmediğim yerlere 0 yazmadan sonuca ulaşabilirmiyim acaba... :?:

Merhaba

A2 hücresindeki daha önceden gidiğiniz bilgileri delete tuşu ile silmeniz gerekiyor.Eğer boşluk tuşu ile silmeye çalıştı iseniz o zaman diğer hücrelere değer girdiğinizde formul orada boşluk göreceğinden çalışmaz.
Olasılıkları dikkate alıyorum.Çünkü size gönderdiğim formul bende istediğiniz gibi çalışıyor.
Kolay gelsin

yavaş yavaş arkadaşlar

bende öğrenicem sizler olduktan sonra kim korkar excel den

hepinize sevgiler .....
teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, çok yabancı olduğum bir konu ile ilgili yardımınıza çok acil ihtiyacım var, aslında son güne kadar kendim yaparım diyip herşeyi araştırdım ama konu bana okadar uzak ki çözemedim. Umarım yardımcı olursunuz, çok teşekkür ederim. excel 2010- türkçe kullanıyorum. elimde x= a*e^(-b/c) formülü var. a'nın, b'nin, c'nin karşısında yazılı olduğu hücreler var. ben sadece bu hücreleri formülde tanımlatıp x in karşısındaki hücreye yazdıracağım. bunuda bir düğmeye basınca göstermesi gerek.

Merhaba arkadaşlar, çok yabancı olduğum bir konu ile ilgili yardımınıza çok acil ihtiyacım var, aslında son güne kadar kendim yaparım diyip herşeyi araştırdım ama konu bana okadar uzak ki çözemedim. Umarım yardımcı olursunuz, çok teşekkür ederim. excel 2010- türkçe kullanıyorum. elimde x= a*e^(-b/c) formülü var. a'nın, b'nin, c'nin karşısında yazılı olduğu hücreler var. ben sadece bu hücreleri formülde tanımlatıp x in karşısındaki hücreye yazdıracağım. bunuda bir düğmeye basınca göstermesi gerek.
Sorunuzu "Excele yeni başlayanlar" bölümünde, "MAtematiksel ifadenin excel karşılığı" olarak sorunuz ve lütfen Forum kurallarını okuyunuz.
http://www.excel.web.tr/f59/yeni-konu-acarak-soru-sormak-t70426.html

kusura bakmayın, yaptım dediğinizi

Geri