Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayın mustafa1205 cevabınız için teşekkur ederim evet işimi görüyor yalnız parantezden sonraki işlemi anlyamadım.
A1*6/7-(5/100)*104*6/7 neden ilk baştaki işlemi tekrar etmek zorunda kalıyoruz.neden parantezi kapattımızda işlem sonuç vermiyor.açıklarsanız sevinirim
Mustfa bey kusura bakmayı sızı yorum ama ben işin mantığını öğrenmeye çalışıyorum.rica etsem yardımcı olurmusunuz.
104*6/7 buraya kadar hersey acık ama ben bu işlem sonucundan yani çıkan 89 sonucundan %5 çıkartmak istiyorum ama sizbu formulde çıkarma yerine çarpma kullanıp doğru sonucu buluyosunuz)) işin mantıgı nedır ?
104'ü 6 ile çarpıp 7 ile böldükten sonra, sonucun %5 ini almak için, aynı işlem tekrar edilmiştir.
Yazım şeklini şöyle düşünün;
=104*6/7-(104*6/7*5/100)
=Sonuç - (Sonucun %5 'i gibi)
Ömer Bey'in vermiş olduğu cevap daha anlaşılırdır.
Sayının kendisi ile çarpımı 1'i verecektir. Yani %100 olacaktır.
0,95 ile çarpımı ise, 1 - 0,95 = 0,05 olacaktır. (Yani %5)
Bu şekilde aynı işlemi tekrar etmeye gerek kalmadan, işlem sonlanacaktır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.