• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücrede 4 işlem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sova01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
selamlar .bir formulde 4 işlemi nasıl yapabiliriz.yani 104 sayısını 6 ile çarpıp çıkan sayıyı 7 ye bölüp sonuçtan % 5 çıkarma.YARDMLARINIZ BEKLIYORUM

Sayın mustafa1205 cevabınız için teşekkur ederim evet işimi görüyor yalnız parantezden sonraki işlemi anlyamadım.
A1*6/7-(5/100)*104*6/7 neden ilk baştaki işlemi tekrar etmek zorunda kalıyoruz.neden parantezi kapattımızda işlem sonuç vermiyor.açıklarsanız sevinirim

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki gibi yazabilirsiniz.

Kod:
=104*6/7*0,95

.

Mustfa bey kusura bakmayı sızı yorum ama ben işin mantığını öğrenmeye çalışıyorum.rica etsem yardımcı olurmusunuz.
104*6/7 buraya kadar hersey acık ama ben bu işlem sonucundan yani çıkan 89 sonucundan %5 çıkartmak istiyorum ama sizbu formulde çıkarma yerine çarpma kullanıp doğru sonucu buluyosunuz)) işin mantıgı nedır ?

104'ü 6 ile çarpıp 7 ile böldükten sonra, sonucun %5 ini almak için, aynı işlem tekrar edilmiştir.
Yazım şeklini şöyle düşünün;
=104*6/7-(104*6/7*5/100)
=Sonuç - (Sonucun %5 'i gibi)

Sayın excelf1 acıklamanız için tesekkur ederım .şimdi hersey dahada acık hale geldı.sağolun

Saın ExcelF1 açıklamanız için teşekkürler ben biraz kulağı tersten tutmuşum ama sonucu alınca çok incelemedim. Umarım faydalı olmuştur.

Ömer Bey'in vermiş olduğu cevap daha anlaşılırdır.
Sayının kendisi ile çarpımı 1'i verecektir. Yani %100 olacaktır.
0,95 ile çarpımı ise, 1 - 0,95 = 0,05 olacaktır. (Yani %5)
Bu şekilde aynı işlemi tekrar etmeye gerek kalmadan, işlem sonlanacaktır.

Geri